V harmonogramu akademického roku mě zaujalo to, že existují náhrady za Děkanské dny a Rektorské dny v podobě náhradních seminář pro každý semestr
Viz strana 2
Týden pro náhradní výuku (včetně náhrady za 25. 10. a 28. 10. 2024 ) a zkouškové předtermíny 6. 1. 2025 až 10. 1. 2025
Také mě překvapilo to, že promoce se organizují v každém termínu, narozdíl od maturit, kde slavnostní zahájení bylo jen v květnu.
například zde, také na straně 2
Promoce (absolventi září 2024) Bakalářské 29. 11. 2024 a 3. 12. 2024 Magisterské 4. a 5. 12. 2024
Ve studijním a zkušebním řádu Univerzity Karlovy mě nejvíc překvapilo to, že lidem, kteří reprezentují ČR v nějakém sportu nebo se na danou reprezentaci připravují je děkan fakulty povinen umožnit přerušení studia
Viz strana 6
15. Děkan, s výjimkou případů, kdy jsou dány důvody pro ukončení studia, vždy povolí studentovi absolvování úseku studia podle individuálního studijního plánu v případě, že…
c) student požádá o individuální studijní plán z důvodu účasti na reprezentaci České republiky ve sportovním odvětví nebo z důvodu nezbytné přípravy k ní a žádost doloží potvrzením o této skutečnosti vydaným sportovní organizací zastupující toto sportovní odvětví v České republice.