B7 - Sociální a akademická integrace

Počet odpovědí: 7

Sociální a akademická integrace je jedním z faktorů, který výrazně ovlivňuje studijní úspěšnost. Místo razítek se pochlubte do fóra aktivitami, které integraci podporují. Tedy např.

  • účastí na nějaké studentské akci, např. Miroslavy, Politologického klubu či jiné studentské organizace,
  • účastí na osobní (individuální) konzultaci u někoho z vyučujících (i dálkové),
  • účastí ve volbách do akademického senátu ,
  • účastí na odborné akci nad rámec výuky, např. na besedě, konferenci, kulatém stolu, webináři apod. (i online)
  • účastí na politické, dobrovolnické či jiné činnosti vysokoškoláků,
  • společnou návštěvou hospody, kavárny, výletem apod. s nějakými spolužáky,
  • pokud jste se spolužáky vedli zapálenou diskusi o nějakém odborném tématu,
  • pokud jste se se spolužáky společně učili,
  • jiné podobné aktivity podporující sociální a akademickou integraci.

U aktivit prosím dejte odkaz (je-li to možné) a napište dvě věty o tom, jaké to bylo. Pro splnění aktivity je potřeba popsat 5 podobných aktivit (od začátku semestru do konce ledna).

V odpovědi na První příspěvek

Re: B7 - Sociální a akademická integrace

autor Markéta Houbová -
After Terra 7.10.
-příjemné ohlédnutí za Terrou 2021, první oficiální akce Miroslavy v zimním semestru které jsem se mohla účasti
Sociolok 20.10.
-Akce pro mě jako pro pořadatele byla velmi stresová ale 100 % užitá
Babbieho léto 21.10.
-Náročný výšlap na věž Cibulky kompenzovaný úžasným výletem s novými přáteli
Helowbeer 27.10.
-hledání kostýmu ve 3 odpoledne v den akce se vyplatilo a Cruella sklidila úspěch
1. Sociopivní seminář 2.11.
-zjistila jsem, že sjezdovku jde sjet i v říjnu ale pletou se po ní nohy
V odpovědi na První příspěvek

Re: B7 - Sociální a akademická integrace

autor Irena Kemény -
WORKSHOP Architektura + Sociologie; pořádají organizace Socionaut a Ateliér 4 na UMPRUM pod záštitou Báry Spálové. Jedná se o spolupráci mezi spolkem Socionaut, ateliérem A4 na UMPRUM a katedrou sociologie na FSV UK. Ve čtvrtek 7.10. v Litomyšli se konalo setkání s architekty, starosty měst a dalšími odborníky, kteří nám přiblížili místní kontext. Během pátku 8.10. a soboty 9.10. jsme prováděli formou dotazování v obou městech v terénu samotné bádaní. My jsme ve zmíněných městech dělali kvalitativní výzkum pomocí mentálních map, tzn. že nám lidé na prázdný papír zakreslovali své dojmy, tak jak se jim město vybaví, jejich bezpečná či naopak nebezpečná místa v rámci města, jak by si město představovali, co by potřebovali třeba po nějakých změnách (nám se jednalo o odklon 4 proudé rychlostní silnice, která protíná obě města, a následné celkové zklidnění dané lokality)... https://iss.fsv.cuni.cz/zucastnete-se-mezioboroveho-workshopu-sociologie-architektury
V odpovědi na První příspěvek

Re: B7 - Sociální a akademická integrace

autor David Brettschneider -
Během zimního semestru jsem navštívil několik společných setkání, z nichž většina byla pořádána Miroslavou. Zúčastnil jsem se například akce Sociopivní seminář, která byla velmi povedená. Dále jsem se účastnil voleb do akademického senátu. Další, ale určitě ne poslední, aktivitou bylo, když jsme se šli občas s ostatními studenty učit do kavárny, což mi pomáhalo látku lépe pochopit a zároveň se s ostatními lépe poznat.
V odpovědi na První příspěvek

Re: B7 - Sociální a akademická integrace

autor Matyáš Kaněv -
Mojí asi první aktivitou pokud nepočítáme seznamovací kurz, byla After Terra (7.10.), kde jsme se ohlédli za již zmiňovaným seznamovacím kurzem a zavzpomínali u nejrůznějších fotek a videí. Dalších akcí, kterých jsem se účastnil byly Sociolok (20.10.) a o den později i Babbieho léto (21.10.). Na socioloku jsem jako prváci byly pořádně pokřtěni a náležitě přivítáni do sociologického kolektivu, hnedka druhý den se konala akce Babbieho léto, kde jsem se prošli v okolí současné budovy na Pekařské 16 a i v okolí budoucího areálu v Jinonicích a zároveň se i něco přiučili. Helowbeer (27.10.), toto byla pro mě asi nejvíce stresující akce, protože vymýšlet nějaký kostým není zrovna moje silná stránka. Naštěstí jsme nakonec šli jako skupina a celý večer jsem si užil. Mojí poslední akcí byl třetí sociopivní seminář a ten byl zaměřený především na tradiční hazardní hry, které k hospodskému posezení patří.
V odpovědi na První příspěvek

Re: B7 - Sociální a akademická integrace

autor Anna Čečrdlová -
První školní akce na které jsem byla je seznamovací kurz pro prváky, moc užitý víkend, seznamování se spolužáky, hraní her apod, super organizace spolužáky z vyšších ročníků. Dále jsem se účastnila voleb do akademického senátu, které proběhly online formou. Další akce třeba PKJam- akce organizovaná členy PK, společné jamování na nástroje, proběhla klasicky v Áčku, pak také Welcome party pro prváky a srazy se spolužáky na pivu, kde sdílíme naše studijní trable.
V odpovědi na První příspěvek

Re: B7 - Sociální a akademická integrace

autor Christine Havranová -
Se spolužáky jsem byla několikrát na pivu i v kavárně. Naposledy jsme byli 18.1.2022. Jedná se vždy o milou akci, kterou si všichni užijeme. Více tak poznávám lidi, s kterými studuji.
Několikrát jsme vedli debaty o feminismu, rasismu a současném dění v politice.
Během zkouškového jsem se učila na předmět Úvod do empirického výzkumu se svým spolužákem Fílou. Moc mi pomohl a já zkoušku úspěšně splnila na první pokus.
24.11.2021 jsem se jako volič účastnila voleb do ASUK
Díky návštěvám studovny jsem se seznámila se spolužáky z vyšších ročníků, se kterými se vídám do současnosti. Několikrát mi dali cenné rady ohledně studia.
V odpovědi na První příspěvek

Re: B7 - Sociální a akademická integrace

autor Rozálie Kačírková -
Měla jsem možnost se svými spolužáky navštívit "café na půl cesty", což je tréninková kavárna sdružení Green Doors. Pracují zde lidé s duševním onemocněním, pro které je velice těžké najít si normální práci. V kavárně je moc přátelská atmosféra, všem doporučuji navštívit a já sama tento projekt znovu ráda podpořím. - https://www.greendoors.cz/cs/landing_page/cafe-na-pul-cesty-3/
Během semestru jsem se účastnila dalších akcí se splužáky
after terra - první oficiální akce miroslavy na které jsem byla, příjemné ohlednutí za seznamovacím kurzem.
sociolok - zde jsme byli přivítání do kolektivu a řádně pokřtěni
helowbeer - na tuhle akci jsem se těšila, každý přišel v kostýmu a tvořilo to super atmosféru
sociopivní seminář - příjemné a klidné posezení se spolužáky, kde jsme si všichni dobře popovídali