Výběr doplňkových aktivit

Počet odpovědí: 6

Napište zde jako odpověď, jaké doplňkové aktivity jste si vybrali a proč (na kterou se těšíte, kterou potřebujete, která je pro vás výzva, kde se (snad) hodně naučíte...

Budu ráda, když se k odpovědi vrátíte a doplníte ji, pokud v průběhu semestru změníte názor.

V odpovědi na První příspěvek

Re: Výběr doplňkových aktivit (Lukáš Valenta)

autor Lukáš Valenta -

Můj výběr doplňkových aktivit společně s odůvodněním mého výběru je následující:

1) D1: photohunt; tuto aktivitu jsem již na úvodní hodině vypracoval, byl to zajímavý úvod do celého kurzu ÚAP

2) D3: zacházení se zdroji; na střední škole jsem sice již psal maturitní a seminární práci, zdroje mi ale daly zabrat, moc rád si tedy rozšířím znalosti co se týče správného ozdrojování

3) D10: Učební styly; učení na vysoké škole není lehká záležitost a vzhledem k mému obsáhlejšímu výběru předmětů na letní semestr bych se rád obohatil o nové způsoby jak zlepšit svoje učení

4) D9: Studijní deník; tato aktivita je pro mě sice výzvou, ale myslím si, že mi hodně pomůže, důvody jejího vybrání jsou podobné jako u mé třetí aktivity, ale zde doufám, že její větší rozsah mě nasměruje k lepšímu porozumění silných a slabých stránek mého stylu učení

5) D11: Techniky aktivního čtení; jelikož mi dělá potíž číst efektivně větší kvanta textů (což je během studia sociologie jedna z nejčastějších povinností), rád se naučím nové a lepší způsoby, jak texty efektivněji číst, na tuto aktivitu se tedy dost těším a doufám že má větší očekávání mě nezklamou

Re: Výběr doplňkových aktivit

autor Charlotte Houzarová -
D2 (E-learningový modul Kritické čtení - tuto aktivitu jsem si vybrala, protože se mi bude velice hodit při studiu a určitě není na škodu si kritické čtení procvičit
D4 (Studijní předpisy) - myslím si, že je dobré se alespoň základně orientovat ve studijních předpisech
D5 (Video z přednášky …) - stejně jako u prvního úkolu (D2) jsem si tuto aktivitu vybrala z důvodu procvičování kritického myšlení
D9 (Studijní deník) - chtěla bych se letos více zaměřit na průběžné plnění zadání/učení a nenechávat věci na poslední chvíli a psaní průběžného deníku by mě v tom mohlo pomoci
D10 (Učební styly) - určitě je zajímavé zjistit jaké jsou jiné učební styly než třeba momentálně používám a znám, a třeba mi i nějaký bude vyhovovat více než ty dosavadní

autor Martin Hlaváček -
Vybral jsem následující doplňkové aktivity

D1: photohunt, který jsem společně s ostatními studenty dokončil na první hodině
D2: Kritické čtení. Kritické čtení budeme určitě napříč VŠ studiem v hojné míře potřebovat a je dobré si ho procvičit. Kritické čtení mohu také využít v mnoha jiných aspektech života.
D4: Studijní předpisy. Pro studenty primárně prvního ročníku je určitě na místě znát svá práva a povinnosti. Specificky jsem si vybral pasáže ze stipendijního a disciplinárního řádu.
D8: Doporučení zajímavé četby. Na VŠ nás všechny čeká spousta čtení a vstřebávání nových informací, doporučení zajímavé četby by mohlo pomoci jiným studentům k pochopení problematik nebo konceptů o které se zajímají.
D10: Učební styly. Stejně jako s četbou nás samozřejmě čeká spousta učení, mít povědomí o tom jak se učíme určitě neuškodí.

autor Jana Kovářová -
D1: Photohunt – Tuto aktivitu jsem již vypracovala na úvodní hodině.
D4: Studijní předpisy – Chci se orientovat v povinnostech a právech, ať už mých, nebo kohokoliv působícího na univerzitě.
D7: Průzkum budov FSV a UK – Zajímá mě prostředí, ve kterém studují ostatní studenti univerzity, a zároveň se chci podívat na fakultu, kam bych chtěla příští rok nastoupit.
D10: Učební styly – Celou základní i střední školu jsem prošla skoro bez většího učení; u maturity jsem pak měla trochu problém vše se naučit a nedělala jsem to úplně efektivně. Proto bych chtěla najít ten nejlepší možný styl pro sebe.
D13: Využití AI pro vylepšení konspektů v rámci týmové práce v listopadu – Plánuji být na hodině a celkově se chci naučit s AI pracovat co nejlépe a zároveň eticky správně.

autor Mahulena Krýslová -
Jako doplňkové aktivity jsem si vybrala :
1. D1 Photohunt - tuto aktivitu jsem již dokončila na úvodní hodině
2. D7 Průzkum budov na FSV a UK - beru to jako dobrou příležitost navštívit jiné budovy UK, jelikož jsem ještě v žádných jiných nebyla
3. D8 Doporučení zajímavé četby - tuto aktivitu jsem si vybrala, jelikož jsem před nedávnou dobou přečetla velmi zajímavou knihu, která si zaslouží více pozornosti
4. D9 Studijní deník - ráda bych díky tomu zjistila, jak se posouvám v učení či jak na mě působí různá prostředí
5. D10 Učební styly - během této aktivity doufám, že mi pomůže lépe porozumět mému učebnímu stylu a já tak najedu na vlnu, kdy se mi bude učit lépe než nyní, také doufám, že objevím jiné efektivní učební metody, které by nebylo špatné zkusit