D4 - Studijní předpisy

Harmonogram ak. roku FSV/ Studijní a zkušební řád UK

Harmonogram ak. roku FSV/ Studijní a zkušební řád UK

autor Matěj Hanzl -
Počet odpovědí: 0

V harmonogramu pro akademický rok je psáno, že zápisy předmětů probíhají primárně v jiných časech. Zřejmě je to logické z důvodu toho, aby SIS nebyl přetížený návalem uživatelů. Při zápisu jsem se vždy potkal se špatnou odezvou ze strany serveru a nestihl se zapsat na předmět, který jsem původně chtěl. Proto mě zajímá jestli škola dělá něco jiného pro hladké fungování SISU během zápisu předmětů?

V harmonogramu je psáno o Elektronickým zápisu studentů do 2. a vyššího ročníku bakalářského a magisterského studia prostřednictvím SIS UK. Nemohla by daná forma být automatická, aby se nestávali problémy typu, že student se zapomene zapsat, a i když má splněný kreditový systém, tak mu studium bude ukončeno. Jaké jsou aktuálně důvody toho, že systém není automatizovaný?

Četl jsem celé znění Studijního a zkušebního řádu UK. Dokud je zajímavý a když si člověk najde hodinu čas, aby řád přečetl tak se dozví plno důležitých informací. Problém je v tom, že řád má 27 stran a čtenáře formou hned na začátku odradí. Proto mě zajímá jestli důležité informace studijního řádu jdou dát jinak než neosobním dokumentem? Přeci jen dá se vytvořit jednoduché video, kde budou informace vysvětleny jednoduše. Dá se udělat poster, který může být v budovách vyvěšen a zaručí to, že si informace dostanou ve větším počtu k lidem.