Pravidla pro přiznání stipendií
1) Prospěchový průměr známek se počítá ze všech zkoušek včetně opravných termínů.
Tato informace mě poměrně zaskočila, jelikož jsem čistě laicky byla přesvědčena, že se budou průměrovat pouze ty lepší výsledky, což tedy nakonec není pravda. (Informace se vyskytuje na začátku textu. Čl.2, bod 2.)
2)Stipendium na podporu studia v zahraničí se vyplácí jednorázově.
To že peníze u tohoto typu stipendia nechodí měsíčně, jako například výplata, ale dostaneme je jednorázově jsme nevěděla a zdá se mi to mírně riskantní, člověk co jej obdrží si bude muset dávat o to větší pozor jak s nimi naloží a počítat s tím, že už mu žádně jiné nepřijdou. (Výskyt: Čl.6, bod 6.)
Pravidla pro organizaci studia
3) Zkouškové termíny mimo zkouškové období a mimo týdny specifikované v čl. 6 odst. 5 se nevypisují. Ve výjimečných případech (zejm. zdravotních) může student podat žádost děkanovi o termín mimo zkouškové období a mimo týdny specifikované v čl. 6 odst. 5, a to v souladu s čl. 6 odst. 2 tohoto článku. Podmínkou pro schválení žádosti je souhlas garanta daného předmětu a garanta daného studijního programu.
Překvapilo mě, že o náhradní termín zkoušek musím žádat rovnou děkana a myslím si, že by se tato informace mohla hodit a je fajn ji vědět. (výskyt: článek 11. - Průběh a organizace studia, bod 5.)