D4 - Studijní předpisy

Studijní předpisy

Studijní předpisy

autor Jakub Sirovátka -
Počet odpovědí: 0

Harmonogram akademického roku FSV: U harmonogramu uplynulého akademického roku (tj. 2024/2025) mě nejvíce zaujala okamžitá návaznost konce zkouškového období v zimním semestru a začátek výuky toho letního. V konkrétních číslech: Zkouškové období ZS bylo stanoveno na 13. 1. 2025 – 16. 2. 2025 a zahájení výuky v LS na 17. 2. 2025. Což znamená, že student při nešťastné volbě termínů zkoušek a neuspění vždy na první pokus, nemá zaručený ani jeden týden absolutního klidu od školy mezi semestry v kuse.

Vysokoškolský zákon: U vysokoškolského zákona mě nejvíce zaujala část patnáctá – přestupky, protože je to okruh, u kterého moje představivost nesahala daleko a před přečtením mě nenapadalo mnoho možných přestupků spojených s vysokými školami. Nejrelevantnější je za mě pro nás, jakožto studenty zatím bez titulu absolventa, § 93m, který stanovuje pokutu až 50 000 kč za neoprávněné užívání vysokoškolských titulů. Teď si budu dávat dvojnásob pozor při zaklikávání různých online formulářů, abych kolonku titulu před jménem nechal prázdnou.