D4 - Studijní předpisy

VII. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY

VII. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY

autor Marek Olma -
Počet odpovědí: 0

Čl. 4 Obecná ustanovení o studiu, 15.

Zdravotní způsobilost studenta ke studiu je požadavkem stanoveným tímto řádem, pokud
byla tato způsobilost podmínkou pro přijetí ke studiu. Ztratí-li student v takovém případě
trvale zdravotní způsobilost ke studiu, nesplnil požadavek stanovený tímto řádem a
studium mu bude ukončeno.

Čl. 5 Průběh studia, 15.

Děkan, s výjimkou případů, kdy jsou dány důvody pro ukončení studia, vždy povolí
studentovi absolvování úseku studia podle individuálního studijního plánu v případě, že
a) student požádá o individuální studijní plán v souvislosti s péčí o dítě po uznanou dobu
rodičovství; v souvislosti s povolením individuálního studijního plánu se zohlední
prodloužení lhůt pro plnění studijních povinností o uznanou dobu rodičovství,
b) student požádá o individuální studijní plán v souvislosti s péčí o závislou osobu1)
,
nebo
c) student požádá o individuální studijní plán z důvodu účasti na reprezentaci České
republiky ve sportovním odvětví nebo z důvodu nezbytné přípravy k ní a žádost
doloží potvrzením o této skutečnosti vydaným sportovní organizací zastupující toto
sportovní odvětví v České republice.

-Překvapilo mě, že ztráta trvalá ztráta zdravotní způsobilosti automaticky vyústí v ukončení studia. Je to sice logické, nikdy jsem nad tím však nepřemýšlel.

-Dále mě překvapil výčet případů, při kterých se studentovi vždy dovolí absolvovat studium individuálním plánem. Výčet je poměrně strohý.