B10 - Jazyková korektura spolužákovi/spolužačce

Text o dopadech pandemie

Text o dopadech pandemie

autor Ekaterina Baranova -
Počet odpovědí: 2

Ahoj, já jsem přidala kousek ze své seminární práce, ve kterém nejsem jistá, že mám to všechno správně. Byla bych velmi ráda, kdyby to někdo zkontroloval :)

Sociální izolace působila výskytu duševních chorob, jako jsou deprese, nižší nálada, nervozita, agrese, insomnie a emocionální vyčerpanost. Výskyt symptomů nervozity a deprese častěji měli mladí lidé mladší 35 let a také ti, kteří hodně času dávali velký pozor na každou informaci, spojenou s pandemii. Mladí lidé byli omezeni v sociálních kontaktech nejen s vrstevníky, ale vůbec kromě své rodiny nebo spolubydlících, což mělo velký vliv na jejich psychosociální vývoj na rozdíl od dospělých. Ale i ekonomická krize, která byla způsobená pandemií a karanténou, také mohla mít negativní dopady na duševní pohodu dětí a mladých lidí. Nízký socioekonomický status je nejčastěji důvodem duševní nestability dětí, protože je důvodem stresu jejich rodiče. A v době pandemie rodiče mají velké šance na finanční potíže kvůli ztrátě povolání, snížení příjmů nebo dluhům, které jsou způsobené finanční krizi.

V odpovědi na Ekaterina Baranova

Re: Text o dopadech pandemie

autor Ninjin Altantamir -
V odpovědi na Ninjin Altantamir

Re: Text o dopadech pandemie

autor Ekaterina Baranova -
Ahoj, díky za úpravy, velmi srozumitelně jsi vysvětlila moje chyby. Vidím, že mám ještě hodně nad češtinou pracovat, ale je skvěle, že se můžu bez obav ptát na cokoliv :)

A přiložím tady správný variant textu podle zadání

Sociální izolace způsobila zvýšený výskyt duševních chorob jako jsou deprese, nižší nálada, nervozita, agrese, insomnie a emocionální vyčerpanost. Výskyt symptomů nervozity a deprese měli častěji lidé mladší 35 let a také ti, kteří trávili hodně času vyhledáváním informací, spojenou s pandemii. Mladí lidé měli omezený kontakt nejen s vlastními vrstevníky, ale i se svou rodinou nebo spolubydlícími, což mělo velký vliv na jejich psychosociální stav, což je v kontrastu s lidmi starší 35 let. Dále i ekonomická krize, která byla způsobená pandemií a karanténou, mohla mít také negativní dopady na duševní pohodu dětí a mladých lidí. Nízký socioekonomický status je nejčastějším důvodem duševní nestability dětí, protože je příčinou stresu jejich rodičů. V době pandemie byli rodiče dětí vystaveni většímu finančnímu riziku kvůli ztrátě povolání, snížení příjmů, které byly způsobené finanční krizí.