B1 - diskuse o vysokoškolském studiu, akademických dovednostech apod.

Jak čtete povinnou četbu?

Jak čtete povinnou četbu?

autor Šárka Exnarová -
Počet odpovědí: 3

Ahoj, zajímalo by mě, jaké postupy využíváte při čtení povinné četby, např. jestli texty čtete jednou nebo opakovaně, jestli si děláte poznámky, vyznačujete důležité pasáže atd...

V odpovědi na Šárka Exnarová

Re: Jak čtete povinnou četbu?

autor Tereza Pchálková -

Zdravím,

povinnou četbu se snažím číst před každou přednáškou. Osvědčilo se mi text číst a zároveň si bokem psát výpisky, jednak se tím více soustředím na samotný text, jednak doufám, že mi výpisky pomůžou v osvěžení paměti například k testu. Myslím, že tohle není žádný převratný způsob jak povinnou literaturu zpracovat, ale snad jsem pomohla.

V odpovědi na Tereza Pchálková

Re: Jak čtete povinnou četbu?

autor Irena Kemény -

Ahoj všem,

já si tentokrát dovolím být trochu sarkastická (hlavně ať si to nikdo nebere osobně), neboť čtení je čtení a je pouze jedno viz. https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cten%C3%AD. Takže od rána koukám na dotaz, a s mojí povahou, nechápu, jak se někdo může dotazovat, jak čtu cokoliv. Já čtu texty ať jsou povinné nebo nepovinné vždy stejným způsobem, koukám na písmena, čísla... souhrnně bych to nazvala znaky, a snažím se tedy dopátrat významu, obsahu znaků. Ale kdyby se mě někdo dotázal, jak zpracovávám povinnou literaturu, tak by to bylo tematicky jiné, tedy z mé perspektivy.  

V odpovědi na Šárka Exnarová

Re: Jak čtete povinnou četbu?

autor Lucia Rojková -
Ahoj Šárko, povinnú četbu sa snažím čítať pred hodinou, alebo ešte v týždeň prednášky. Popri čítaní textu si píšem poznámky, to čo mi príde najdôležitejšie. Rozmýšľala som už ale aj nad tým, že si text vytlačím a vyznačím dôležité časti. :)