B1 - diskuse o vysokoškolském studiu, akademických dovednostech apod.

Erasmus, výjezdy, stáže apod.

Re: Erasmus, výjezdy, stáže apod.

autor Lucie Lemonová -
Počet odpovědí: 0
Ahoj!

Já jsem byla na Erasmu v irském Dublinu na Trinity College. Odjela jsem na letní semestr ve druháku. Nemůžu teda popsat situaci s COVID, protože mě to minulo, ale ráda sdílím moji zkušenost. :)

Na Erasmu je super, že si ho můžeš udělat úplně jaký chceš ty sama! Někdo chodí často na párty, někdo cestuje, někdo jen tak odpočívá... Fakt to záleží na tobě. :) Já třeba nejsem úplně na párty, takže jsme s tou erasmáckou skupinou jezdili po irské přírodě a to bylo nejlepší. Překvapila jsem sama sebe, jak jsem to celý zvládla úplně v pohodě. Nejde říct, jestli je lepší vyjet na semestr nebo na celý rok... Každopádně, pokud bys vyjela na jeden semestr, dost možná si to budeš moct prodloužit, i když už budeš na výjezdu. Takže kdyby se ti tam fakt líbilo, stačí napsat koordinátorce a zkusit to vykomunikovat. :) Jediné co, tak si musíš dát ohromný pozor na počet kreditů, abys měla dostatečný počet pro postup do dalšího ročníku. Já problém s uznáváním neměla, uznali mi všechny tři předměty.

Pokud bys ty nebo kdokoliv měl jakýkoliv dotaz, klidně mi napište na e-mail (lucie.lemonova@fsv.cuni.cz) nebo na facebook (Lucie Lemonová) a ráda zodpovím! :)