Stipendijní řád UK
Čl. 3
Druhy stipendií hrazených z příspěvku nebo dotace, jejich přiznávání a vyplácení
a) za vynikající studijní výsledky,
b) za vynikající výzkumné, vývojové a inovační, umělecké nebo další tvůrčí výsledky
přispívající k prohloubení znalostí,
c) na výzkumnou, vývojovou a inovační činnost podle zvláštního právního předpisu
d) v případě tíživé sociální situace studenta, včetně stipendia na podporu ubytování,
e) v případech zvláštního zřetele hodných,
f) na podporu studia v zahraničí,
g) na podporu studia v České republice,
h) studentům doktorských studijních programů.
Netušil, že je tolik možností a důvodů, proč může student zažádat o stipendium. Nejvíce mě překvapily body „e“ a „h“.
Čl. 9
Stipendia v případech zvláštního zřetele hodných
1. Stipendia v případech zvláštního zřetele hodných, jako jsou účast na pedagogické a vědeckovýzkumné činnosti, působení v laboratořích, podíl při rozvoji informačních technologií, mezinárodní spolupráce, vynikající sportovní výsledky, reprezentace a propagace univerzity nebo příkladné občanské činy a další, přiznává děkan podle podmínek upravených ve vnitřním předpisu fakulty podle čl. 4 odst. 2 nebo rektor. Rektor může přiznat stipendium v případě zvláštního zřetele hodného v případě akutní tíživé situace studenta; připouští-li to výslovně vnitřní předpis fakulty podle čl. 4 odst. 2, může toto stipendium přiznat podle podmínek upravených v tomto vnitřním předpise fakulty i děkan; podrobnosti postupu přiznávání stipendia stanoví opatření rektora; nestanoví-li vnitřní předpis fakulty podle čl. 4 odst. 2 jinak, upravuje podmínky přiznání stipendia opatření rektora.
Nevěděl jsem, že je možnost získání stipendia za vynikající sportovní výsledky, ale přijde mi to jako skvělá sekundární motivace.
Karolinka FSV
Fakulta sociálních věd je rozmístěna do čtyř pražských lokalit:
v budově Hollaru na Smetanově nábřeží sídlí děkanát a část institutu komunikačních studií a žurnalistiky
v budově v Jinonicích, v ulici U Kříže, jsou umístěny: institut mezinárodních teritoriálních studií Institut politologických studií, Institut sociologických studií
Institut ekonomických studií sídlí v Opletalově ulici
Centrum pro sociální a ekonomická strategie CESES působí ve Voršilské ulici
Věděl jsem o třech budovách, Hollaru, Jinonicích a v Opletalově ulici. O čtvrté ve Voršilské ulici jsem nevěděl.
Vnitřní život Fakulty sociálních věd řídí děkan spolu s kolegiem děkana tvořeným tajemníkem fakulty a proděkany, rozšířeným kolegiem děkana a Vědeckou radou.
Nevěděl jsem, že FSV je vědecká rada.