D4 - Studijní předpisy

Stipendijní předpisy UK + Studijní a zkušební řád UK

Stipendijní předpisy UK + Studijní a zkušební řád UK

autor Štěpán Voborský -
Počet odpovědí: 0

Stipendijní předpisy UK 

Překvapilo mě, že Prospěchové stipendium (za vynikající studijní výsledky) se uděluje nejméně 10 % studentů dané fakulty/studijního programu. Ohromila mě výše tohoto stipendia pro jednoho studenta v akademickém roce, která musí být v rozmezí 10 000 až 50 000 Kč. Nemyslel jsem si, že stipendium bude tak vysoké a dalo mi to tedy motivaci studovat na co nejlepší výsledky, aby jsem tohoto stipendia také mohl dosáhnout

Dále jsem nevěděl, že student, který dosáhne vynikajícího tvůrčího výsledku a získá za něj významné ocenění, může na základě vlastní žádosti obdržet jednorázové stipendium za toto mimořádné akademické či umělecké ocenění. Maximální výše takového stipendia činí v jednom akademickém roce až 100 000 Kč.

Studijní a zkušební řád UK

Bylo pro mě velmi přínosné objasnit si jak fungují termíny zkoušek a jejich kapacita. Zjistil jsem, že vyučující musí vypsat pro každou zkoušku alespoň tři termíny, které odpovídají počtu studentů a nejméně dva z těchto termínů spadající do zkouškového období musí být vypsány ještě před začátkem zkouškového. Pokud jsou vypsány jen tři termíny a třetí je kapacitně plně obsazen, musí vyučující navýšit jeho kapacitu nebo přidat další termín.