D7 - Průzkum budov FSV a UK

Počet odpovědí: 3

Tato aktivita slouží k posílení sociální a akademické integrace, posílení pocitu sounáležitosti s univerzitou a fakultou a snížení nejistoty s zapojení. Navštivte v malé skupince (dvojice, trojice, čtveřice) osobně alespoň tři budovy UK (jiné než Jinonice), alespoň jedna z nich by měl být jinou budovou FSV a projděte si je. V každé z nich si udělejte alespoň 1 fotku (na osobu) něčeho, co Vás zaujalo, pobavilo, překvapilo...

Fotky sem nahrajte jako přílohu příspěvku a přidejte k nim i k celé návštěvě stručný komentář. Zdůvodněte výběr, napište, co je v budově pro vás užitečného (co se tam odehrává, kdo tam úřaduje...).

V odpovědi na První příspěvek

Re: D7 - Průzkum budov FSV a UK

autor Hana Klaudysová -

budova v Opletalově ulici - Chodím sem na hodiny německého jazyka. Budova je poměrně malá a nenápadná. Sídlí zde Institut ekonomických studií. Zaujalo mě, že zde stále ještě mají dávkovače na desinfekci z dob covidu. V chřipkové sezóně to může být velmi praktické.

Menza Arnošta z Pardubic - Chodím sem pravidelně na obědy. Moc dobře tu vaří. To je pro mě velmi užitečné. Má zde své centrum i Ústav jazykové a odborné přípravy UK a sídlí zde i Fakulta sociálních věd a Filozofická fakulta. Nejvíce mě zaujalo, že na jídelníčku na velké obrazovce je vidět i jak jídlo vypadá.

budova Hollar - Je to historická budova na Smetanově nábřeží. Chtěla jsem se tam podívat, protože na Hollaru sídlí děkanát a studijní oddělení. Sídlí zde i Institut komunikačních studií a žurnalistiky. Líbilo se mi velké točité schodiště.

Příloha desinfekce.jpg
Příloha obrazovka v menze.jpg
Příloha schodiště na Hollaru.jpg

autor Dominik Pavlovský -
Budova FHS – podľa nášho názoru je to veľmi architektonický skvost. Budova sa nám veľmi páčila. Majú veľmi zaujímavé schodiská. Knižnica je veľmi dobre vybavená aj pre náš odbor PVP ohľadom sociológie. V budove majú aj dobre vybavený bufet.

Budova MFF - ako fakulta má viacero budov. My sme navštívili budovu na Tróji a tam majú celkom 6 budov. Budova Impakt je z nich najnovšia a za mňa najkrajšia. Majú tam jednu veľkú prednáškovú miestnosť podľa môjho odhadu tak pre 200 ľudí a ďalšie miestnosti na cvičenia. V knižnici majú knihy ohľadom matematiky a fyziky. Fotka pochádza z točitých schodov z vedľajšej budovy, kde sa vyučujú cudzie jazyky a fyzika na MFF.

Budova PedF – navštívili sme budovu, ktorá sa nachádza na pri Národní tříde. Je nazývaná študentami Rettigovka. Budova je celkom pekná a majú dobré vybavenie. Táto fakulta pripravuje budúcich učiteľkou, čo je dôležité pre budúci chod krajiny. A nás v ich budove najviac zaujali sovy zavesené zo stropu.

Autori: Dominik Pavlovský, Marek Olma

Příloha FHS.jpeg
Příloha MFF.jpeg
Příloha PedF.jpeg

autor Anna Stehnová -
1. budova v Opletalově ulici - Mám zde předmět německý jazyk, fotka je focená v prvním patře, ačkoliv výuka probíhá v přízemí. Nachází se zde Institut ekonomických studií a i když není tak moderní jako jinonický areál, je moc pěkný. Za užitečné jednoznačně považuji nálepky se zákazem stravování v určitých prostorách (na všech dveřích se nevyskytují).
2. Karolinum - Probíhala zde imatrikulace. Velmi mě zaujala tabule s datumy imatrikulací dílčích fakult UK. Například dokonce studenti Farmaceutické fakulty UK v HK sem musí na imatrikulaci dorazit.
3. kampus Hybernská - Je jedním z pojítek studentů, kde se pořádají nejrůznější akce. V kampusu lze nalézt kavárnu, pódium a místo pro trávení času nejen během akademických let. Zaujalo mě praktické a nenucené využití tak malého prostoru.

1.
čtení informací o učebně vystavených na chodbě
2.
tabule datumů konání imatrikulací na UK
3.
pohled z kavárny Kampus na Hybernské