D7 - Průzkum budov FSV a UK

Počet odpovědí: 23

Tato aktivita slouží k posílení sociální a akademické integrace, posílení pocitu sounáležitosti s univerzitou a fakultou a snížení nejistoty s zapojení. Navštivte v malé skupince (dvojice, trojice, čtveřice) osobně alespoň tři budovy UK (jiné než Jinonice), alespoň jedna z nich by měl být jinou budovou FSV a projděte si je. V každé z nich si udělejte alespoň 1 fotku (na osobu) něčeho, co Vás zaujalo, pobavilo, překvapilo...

Fotky sem nahrajte jako přílohu příspěvku a přidejte k nim i k celé návštěvě stručný komentář. Zdůvodněte výběr, napište, co je v budově pro vás užitečného (co se tam odehrává, kdo tam úřaduje...).

V odpovědi na První příspěvek

Re: D7 - Průzkum budov FSV a UK

autor Hana Klaudysová -

budova v Opletalově ulici - Chodím sem na hodiny německého jazyka. Budova je poměrně malá a nenápadná. Sídlí zde Institut ekonomických studií. Zaujalo mě, že zde stále ještě mají dávkovače na desinfekci z dob covidu. V chřipkové sezóně to může být velmi praktické.

Menza Arnošta z Pardubic - Chodím sem pravidelně na obědy. Moc dobře tu vaří. To je pro mě velmi užitečné. Má zde své centrum i Ústav jazykové a odborné přípravy UK a sídlí zde i Fakulta sociálních věd a Filozofická fakulta. Nejvíce mě zaujalo, že na jídelníčku na velké obrazovce je vidět i jak jídlo vypadá.

budova Hollar - Je to historická budova na Smetanově nábřeží. Chtěla jsem se tam podívat, protože na Hollaru sídlí děkanát a studijní oddělení. Sídlí zde i Institut komunikačních studií a žurnalistiky. Líbilo se mi velké točité schodiště.

Příloha desinfekce.jpg
Příloha obrazovka v menze.jpg
Příloha schodiště na Hollaru.jpg

autor Dominik Pavlovský -
Budova FHS – podľa nášho názoru je to veľmi architektonický skvost. Budova sa nám veľmi páčila. Majú veľmi zaujímavé schodiská. Knižnica je veľmi dobre vybavená aj pre náš odbor PVP ohľadom sociológie. V budove majú aj dobre vybavený bufet.

Budova MFF - ako fakulta má viacero budov. My sme navštívili budovu na Tróji a tam majú celkom 6 budov. Budova Impakt je z nich najnovšia a za mňa najkrajšia. Majú tam jednu veľkú prednáškovú miestnosť podľa môjho odhadu tak pre 200 ľudí a ďalšie miestnosti na cvičenia. V knižnici majú knihy ohľadom matematiky a fyziky. Fotka pochádza z točitých schodov z vedľajšej budovy, kde sa vyučujú cudzie jazyky a fyzika na MFF.

Budova PedF – navštívili sme budovu, ktorá sa nachádza na pri Národní tříde. Je nazývaná študentami Rettigovka. Budova je celkom pekná a majú dobré vybavenie. Táto fakulta pripravuje budúcich učiteľkou, čo je dôležité pre budúci chod krajiny. A nás v ich budove najviac zaujali sovy zavesené zo stropu.

Autori: Dominik Pavlovský, Marek Olma

Příloha FHS.jpeg
Příloha MFF.jpeg
Příloha PedF.jpeg

autor Anna Stehnová -
1. budova v Opletalově ulici - Mám zde předmět německý jazyk, fotka je focená v prvním patře, ačkoliv výuka probíhá v přízemí. Nachází se zde Institut ekonomických studií a i když není tak moderní jako jinonický areál, je moc pěkný. Za užitečné jednoznačně považuji nálepky se zákazem stravování v určitých prostorách (na všech dveřích se nevyskytují).
2. Karolinum - Probíhala zde imatrikulace. Velmi mě zaujala tabule s datumy imatrikulací dílčích fakult UK. Například dokonce studenti Farmaceutické fakulty UK v HK sem musí na imatrikulaci dorazit.
3. kampus Hybernská - Je jedním z pojítek studentů, kde se pořádají nejrůznější akce. V kampusu lze nalézt kavárnu, pódium a místo pro trávení času nejen během akademických let. Zaujalo mě praktické a nenucené využití tak malého prostoru.

1.
čtení informací o učebně vystavených na chodbě
2.
tabule datumů konání imatrikulací na UK
3.
pohled z kavárny Kampus na Hybernské

autor Jiří Vondráček -

Velká aula Karolina - jedná se o hlavní ceremoniální místnost Univerzity Karlovy. Probíhají zde imatrikulace, promoce a další obřadní akce. My jsme zde měli imatrikulaci 17.10.. Přestože se jedná pouze o symbolický obřad, myslím si, že je to důležitá událost v kontextu celého studia, která má studenty nabádat k tomu, aby své studium brali jako důležité poslání a uvědomili si svou zodpovědnost vůči společnosti i univerzitě.

Menza Arnošta z Pardubic - je to jedna z menz Univerzity Karlovy. Většina jídel zde stojí okolo 100 korun, což je velice příznivá cena, přihlédneme-li k tomu, že se menza nachází v samém centru Prahy. Porce jsou velké a většina jídel je chutná. Vydávání obědů probíhá pomocí Isic karet a studenti mají nižší ceny než "běžní" lidé. Je příjemné mít kam po přednášce zajít na dostupné a chutné jídlo.

Budova Hollar - Budova Hollar na Smetanově nábřeží je jedna z hlavních budov FSV. Sídlí zde například děkanát, studentské oddělení a Institut komunikačních studií a žurnalistiky. Já sám kromě sociologie studuji i mediální studia, chodím tak zde na přednášky. Část učeben byla nedávno rekonstruována. Po vizuální stránce jsou učebny hezčí, na druhou stranu nejsou dostupné zásuvky, což je v dnešní době minimálně překvapující. Pozitivně naopak hodnotím speciální stolky pro vozíčkáře(viz foto).

autor Nela Šteierová -

skupina: ŠTEIEROVÁ, ŠVEJNOHOVÁ, KOŠVANCOVÁ, ZÁPOTOCKÁ

budovy:

1.HOLLAR FSV UK:Na Hollaru nás zaujala televize s zpravodajstvím ČTK. Dále jsme si všimli vystaveného merche FSV UK. Ocenili jsme i pítko s pitnou vodou na chodbě a stejně tak i dezinfekci

2.FF UK: Na Filozofické fakultě nás příjemné překvapil poník Tony, který během dne sloužil studentům jako psychická podpora. Studenti si mohli fotit a hladit. Zajímavé zjištění pro nás bylo, že součástí fakulty je i studijní oddělení UK a naleznete tu i pořadové vyvolávací tabule, jako můžeme nalézt na úřadech. Na této fakultě také můžete vidět i klasické popelnice na třídění odpad, nikoliv častěji využívané koše. Zajímavé nám přišly i malé uzamčené knihovny na chodbách. Negativní překvapeni pro nás bylo zjištění, že při vstupu zde stále nejsou žádné bezpečnostní turnikety. Po událost z prosince minulého roku a vzhledem k lokalitě fakulty by to podle nás bylo vhodné.

3.Právnická fakult UK:  Již před vstupem do Právnické fakulty UK nás zaujala knihkupectví, které se nachází v suterénu fakulty. Uvnitř fakulty jsem ocenili především velkou šatnu, uzamykatelné dobíjecí stanice na telefony. Nesmíme zapomenout na specifický typ výtahů, nebolí Páternoster.

Příloha cdv_photo_1731418099_20241112142820.jpg
Příloha cdv_photo_1731418103_20241112142845.jpg
Příloha cdv_photo_1731418126_20241112142882.jpg
Příloha cdv_photo_1731418938_20241112144249.jpg
Příloha cdv_photo_1731418942_20241112144224.jpg
Příloha cdv_photo_1731418947_20241112144234.jpg
Příloha cdv_photo_1731419013_20241112144321.jpg
Příloha cdv_photo_1731419020_20241112144303.jpg
Příloha cdv_photo_1731419024_20241112144397.jpg
Příloha cdv_photo_1731419249_20241112144793.jpg
Příloha cdv_photo_1731419287_20241112144813.jpg
Příloha cdv_photo_1731419336_20241112144819.jpg

autor Adam Stehlík -

Univerzita Karlova - Knihkupectví Karolinum- navštívil jsem knihkupectví Karolinum u Staroměstského náměstí. Prostředí knihkupectví je velice pěkné a určitě ho navštívím někdy znovu

Uk point- navštívil jsem toto místo z důvodu zavzpomínaní na žádaní o isic, před začátkem studia. Prostředí je velice přijemné, dá se v něm dobře posedět, ale fronty by mohli byt někdy kratší 

Kampus Hybernská- na začátku mého studie se konal v tomto kampus akce na uvítaní začátku semestru. Prostředí bylo velice příjemné a od této fotky jsem kampus několikrát navštívil

Příloha IMG_6669.JPG
Příloha Unknown.jpg

autor Jakub Koprda -

Nakoľko som tretiak a túto úlohu som už robil, no nenašiel som obrázky ktoré som vtedy posielal, pozrel som v galérii a našiel som takéto:

1) Právnická fakulta, prezidentská debata, fotka s pánom Hilšerom

2) Jinonice, viem že tu nemajú byť ale je to hustá fotka (podľa mňa)

3) Pekařská 16... predchodca Jinoníc - technicky ide o historickú budovu UK

4) Mal som konzultáciu na Hollaru tak som si dofotil dvere aby som vedel kedy prísť

Pekný deň,

Koprda Jakub

Příloha image0 (1).jpeg
Příloha image0.jpeg
Příloha image1.jpeg
Příloha image2.jpeg

autor Dominik Kožíšek -

Budova Hollar-budova stěžejní pro Jinonice, výskyt studijního oddělení a výuka třeba španělštiny, krásný výhled na Vltavu :) Kromě točitých schodů mě zaujal vystavený merch UK 

Právnická fakulta-budova historického charakteru a podle toho také vypadá, jak napovrch tak zevnitř. Chtěl jsem najít nějakou zajímavější věc, ale narazil jsem na merch a nemohl jsem odolat další fotce. Kromě toho mě překvapil počet učeben, který byl vidět přímo u vstupu do vnitřních prostorů fakulty

Filozofická fakulta-stejně jako u právnické fakulty, i tady je vidět, že tato fakulta už má něco za sebou. Snažil jsem se najít opět merch, abych splnil trilogii, ale když jsem viděl paternoster, volba byla jasná (fotografie s budoucím profesorem prf UK ;) )

Příloha 20241121_120942460_iOS (1).jpg
Příloha 20241121_122135593_iOS.jpg
Příloha 20241121_123137617_iOS.jpg

autor Solomiia Bryzhovata -

Celetná

Nejvíce mě zaujala budova v Celetné ulici 20, o jejíž existenci a účelu jsem před tímto úkolem neměla tušení. Sídlí v ní rektorát, knihovna, některé katedry filozofické fakulty a studentský klub. Je zajímavé, že po obou stranách Celetné ulice se nacházejí historické budovy, které dohromady tvoří jakýsi univerzitní komplex: je zde knihovna Centra Karolinum, kde mohou studenti získat slevu na nákup knih, a studentská kancelář pro vydávání dokladů, jako jsou studentské průkazy. Touto ulicí v centru města denně projdou tisíce turistů, aniž by si uvědomovali účel a souvislosti těchto budov.

Opletalova je budovou Institutu ekonomických studií.

Překvapily mě velmi podrobné údaje a popis budovy, které jsem našla na webových stránkách univerzity: doprava MHD k budově, vchod a parkování atd. - našla jsem podrobný návod, jak se do budovy dostane osoba na vozíku.

Zaujala mě také velká aula v přízemí budovy, do které se dá vstoupit z prvního i druhého patra a která je od chodby oddělena velkými závěsy. Prostor vypadá velmi historicky a působí dojmem "univerzitního ducha vědění".

Centrum Voršilská

Navštívil jsem také budovu Voršilská. Našla jsem ji na stránkách budov FSV UK, ale později jsem zjistila, že patří středisku ÚJOP - v budově probíhá výuka jazyků z Univerzity Karlovy. Uvnitř budova vypadá útulně a příjemně, jsou zde místnosti pro studium, odpočinek a kuchyňka, kterou mohou studenti využívat. Schází se zde také divadelní kroužek. Nyní se v této budově učím každý týden češtinu. Tuto fotografii jsem pořídila v hodině češtiny - naše učitelka nás seznamovala s českými vánočními tradicemi.

Příloha photo_2024-11-21_18-52-37.jpg
Příloha photo_2024-11-21_18-52-46.jpg
Příloha photo_2024-11-21_19-01-34.jpg

autor Angelina Butianina -

Budova Hollar- Nejprve jsme s Aissere navštívili historickou budovu Hollar FSV. Navštěvuji ji každý týden, protože tam mám hodiny cizího jazyka, ale nikdy jsem nebyla výše než v prvním patře. Proto jsme se prošli po patrech a ve druhém patře jsme našli krásný výhled na Vltavu z okna, univerzitní merch a mnoho různých bannerů.

Právnická fakulta- Nachází se nedaleko Hollaru, je to neuvěřitelně atmosférická budova s historickými výtahy. Nejvíce mě zaujal bufet a otevřený prostor, kde si můžete odpočinout.

Kampus Hybernská- V tomto kampusu jsem měla na začátku školního roku úvodní přednášky. Nejvíce se mi tam líbí v letním období, protože je tam ideální venkovní prostor pro setkávání a přestávky mezi hodinami.

okno v budově Hollarvýtah v PFkampus hubernskáschody Hollarsál v PFplakaty v budově Hollar

autor Matěj Hanzl -

Skupina: Matěj Hanzl, Marina Čapková

Na imatrikulaci v Karolínu nás zaujal strop Velké auly Karolina, který je netypický pro svoji vlnitelnost. Architektem stropu je prof. Jaroslav Fragner. 

Při návštěvě knihovny v budově FF nás zaujala na schodišti socha T.G.M, která dodává budově určitý historický nádech. Možná by bylo fajn, kdyby jsme i my studenti v FSV v Jinonicích měli podobný historický vklad do našich prostor. 

Prvotní návštěva FSV na Smetanově nábřeží by primárně za účelem strávení času ve známém vnitrobloku. Budova se v aktuální době přestavuje, tak přímý vstup do vnitrobloku byl zavřen. Doufáme však, že v letních měsících si na Hollar zajdeme na něco i dobrého.  

Příloha 462561981_477412688136409_4140458272460911372_n.jpg
Příloha 462568305_435489496269860_2244393004902615961_n.jpg
Příloha 467452389_1638320683385736_7402496778153007367_n.jpg

autor Aissere Mussakhan -

1)Navštívila jsem budovu Fakulty 

humanitních studií Univerzity Karlovy. Budova je velká a vypadá velmi minimalistický. Líbí se mi velké nápisy a značky  uvnitř budovy ,  díky nim se dobře orientuješ , je téměř nemožné se ztratit . Z každého patra je vidět jidelna , přednáškové sály 

2) Budova na ulici Opletalova - Institut ekonomických studií. Chodím sem na přednášky z češtiny. Budova je docela malá, ale líbí se mi koutek s knihami . Tam je možné vzít knihu, která té zajímá, a nechat svou. Je to skvělý způsob, jak si vyměňovat knižní zájmy s ostatními studenty. Na rozdíl od knihovny je zde možné vzít  knihu hned bez jakéhokoli záznamu. Poté ji  lze  kdykoli vrátit na místo po přečtení.

3) Angelina a já jsme tuto budovu navštívili poprvé . Budova je velmi útulná pro studium. Stěny jsou zdobeny mnoha plakáty a skleněnými poznámkami o fakultě, takže se zde opravdu cítíš jako student sociologie. Administrátor, který sedí u východu, je velmi milý, pomáhá najít učebnu a poradí, pokud budovu dobře neznáte.

Příloha cdv_photo_1732271386_20241122112912.jpg
Příloha cdv_photo_1732271394_20241122112938.jpg
Příloha cdv_photo_1732271401_20241122113036.jpg
Příloha cdv_photo_1732271407_20241122113057.jpg
Příloha cdv_photo_1732271413_20241122113023.jpg

autor Karolína Minaříková -

Karolína Minaříková, Anita Herynková

1, 2 - Sportovní centrum UK v Hostivaři- nabízí zvýhodněné vstupy pro studenty, je zde bazén, atletický ovál, různá hřiště a sály, posilovna, sauna, ...

3, 4 - Právnická fakulta UK - vánoční stromeček a oblíbený páternoster

5, 6 - Fakulta tělesné výchovy a sportu UK - Creative Hub, kde se dá odpočívat na gaučích, hrát stolní fotbal nebo se učit

7, 8- Budova Opletalova FSV UK - sídlo IES FSV, na fotkách schodiště a nahlédnutí do jedné z aul  

9- Imatrikulace v Karolinu 

autor Aneta Kopřivová -

Budova Hollar-

Navštívila jsem budovu Hollar, která má dle mého ještě lepší atmosféru co se týče historického hlediska než naše budova v Jinonicích.Chodím zde na hodiny francouzštiny, a jelikož sem dojíždím jen na Fj vždycky to tu pro mě má povahu spíše bludiště.

Karolinum-

Probíhala zde moje imatrikulace, proto mě nejvíce zaujala velká aula se svými historickými symboly například čtyř původních univerzitních fakult.

Právnická fakulta-

Ráda jsem znovu navštívila budovu, která při mém rozhodování konkurovala FSV, obdivuji vždy historickou atmosféru a taky bufet:)

Příloha cdv_photo_1732371946_20241123152513.jpg
Příloha cdv_photo_1732371970_20241123152612.jpg
Příloha cdv_photo_1732371980_20241123152654.jpg
Příloha cdv_photo_1732371992_20241123152681.jpg

autor Tomáš Lupták -
Skupina: Jan Krupa, Martin Mach, Tomáš Lupták

1) FSV UK - budova Hollar: Navštívili jsme budovu Hollaru, která patří FSV UK. I když je budova starší a méně moderní než jinonický areál, zaujala nás svou polohou přímo v centru Prahy. Tato lokalita nabízí snadnou dostupnost ke klíčovým historickým památkám, obchodům a kavárnám, což je ideální pro studentské společenské vyžití.

2) FHS UK: Navštívili jsme novou budovu FHS UK, která je architektonicky zajímavá a velmi dobře vybavená – má moderní studijní prostory, knihovnu, a pohodlné zázemí pro studenty. Co je pro nás přínosné, je klidné okolí a možnost obědvat v menze.

3) PedF UK: Budova Pedagogické fakulty nás zaujala svou historickou atmosférou a příjemnou polohou nedaleko Karlova náměstí. Celkově z ní máme podobné pocity jako z budovy Hollar. 

autor Silvia Ševcová -

V rámci budov UK navštevujem pravidelne viaceré. Je to najmä kníhkupectví Karolinum, kde stále míňam svoje ťažko našetrené peniaze (kým mi 31. neprídu ďalšie tak tam radšej nejdem, preto absencia fotodokumentácie - zostali by mi na účte tak 2kč lebo nemám súdnosť). Taktiež chodím do Kampusu Hybernská, bola som tam na kurze sebaobrany a pubquize. Fotografie bohužiaľ nemám.

Pravidlne chodím na obed do Menzy Jednota pri Hlavním nádraží. Majú tam fakt dobré jedlá, ako napríklad tento kurací steak:

Kurací steak z menzy jednota

Bývam na koleji v Jižním měste pod správou UK. Mám skvelé a taktiež veľmi šikovné spolubývajúce; jedna z nich takto zlomila kľúč od izby (zvyšok zostal vo dverách a zachraňoval nás pán vrátnik, keďže nebolo možné dostať sa dnu):Zlomený kľúč

Na vrátnici tiež máme večierku, kde okrem jedla a pitia predávajú aj rôzne zaujímavé veci, napríklad vianočné svetielka:

Svetielka z večierky

Na imatrikulácii som bola v nádhernej aule Carolina. Veľmi sa mi ten priestor páčil, a taktiež ma zaujala stena na chodbe venovaná Palachovi s odkazom od jeho brata.

Carolina

Odkaz Jiřího Palacha

autor Klára Julie Cidrychová -

Společně s mou kamarádkou/spolužačkou jsme navštívily tři budovy UK, které nás zajímaly nejvíce. Ať už proto, že jsou to fakulty, kam jsme se třeba také hlásily nebo protože jsme o nich nejvíce slyšely.

1)Filosofická fakulta - Jako první jsme navštívili budovu Filosofické fakulty u Rudolfina, kde jsme se obě vyfotily s T. G. Masarykem.

2)Právnická fakulta - Druhou jsme navštívily Právnickou fakultu, která nám přišla uvnitř nejzajímavější. 

3)Pedagogická fakulta - Jako poslední jsme navštívily pedagogickou fakultu, do které jsme se nejdříve zvláštně dobývaly z metra dvěma výtahy a nakonec si udělaly fotku s jedním vtipným plakátem, co na fakultě měli.Fotka s Masarykem na Filosofické fakultěFoto z Právnické fakultyPlakát na Pedagogické fakultěPtáci na Pedagogické fakultě

autor Klára Julie Cidrychová -

Společně s mou kamarádkou/spolužačkou jsme navštívily tři budovy UK, které nás zajímaly nejvíce. Ať už proto, že jsou to fakulty, kam jsme se třeba také hlásily nebo protože jsme o nich nejvíce slyšely.

1)Filosofická fakulta - Jako první jsme navštívili budovu Filosofické fakulty u Rudolfina, kde jsme se obě vyfotily s T. G. Masarykem.

2)Právnická fakulta - Druhou jsme navštívily Právnickou fakultu, která nám přišla uvnitř nejzajímavější. 

3)Pedagogická fakulta - Jako poslední jsme navštívily pedagogickou fakultu, do které jsme se nejdříve zvláštně dobývaly z metra dvěma výtahy a nakonec si udělaly fotku s jedním vtipným plakátem, co na fakultě měli.Fotka s Masarykem na Filosofické fakultěFoto z Právnické fakultyPlakát na Pedagogické fakultěPtáci na Pedagogické fakultě

autor Jakub Slámka -

1. Budova právnickej fakulty UK - bol som aj vnútri dokonca sa aj raz najesť v Menze, ale bohužiaľ na vrátnici mi povedali, že v budove je zakázané fotiť, tak som sa odfotil aspoň pred ňou :). Architektúra vstupného átria je vcelku monumentálna.
  2.  Menza Jednota -nachádza sa blízko Masarykovho nádraží a pravidelne sem chodím na obedy. Keď som prvý krát vstúpil do budovy, tak ma prekvapila veľkosť jedálne a nerozumiem, z akého dôvodu sú tu 10 mestrové stropy.
  3. Fotka vnútri budovy Filozofickej fakulty so sochou môjho vzoru - naším prvým Prezidentom Masarykom.

autor Kristýna Součková -

Fakulta FSV na Smetanově nábřeží.

Zaujalo mne točité schodiště uvnitř budovy.

Kolej Arnošta z Pardubic. Chodím sem občas do menzy na obědy.

Fakulta sociálních věd v Jinonicích, zaujala mne moderní architektura a ze všech budov FSV se mi líbí nejvíc. Sídlí tam nově centrální knihovna UK.

Příloha IMG_8185.jpeg
Příloha IMG_8793.jpeg
Příloha IMG_8795.jpeg
Příloha IMG_8954.jpeg

autor Martin Novotný -

Foto před budovou Karolinum, po imatrikulaci. Nejvíce mne zde zaujala krásná síň, kde imatrikulace probíhala. 
Foto budovy Hollar, kde mne nejvíce zaujaly točité schody.

Foto Koleje Arnošta z Pardubic, kde mne nejvíce zaujaly sochy nad vstupními dveřmi.

Foto knihovny v budově Jinonice.

Příloha IMG_1494.jpeg
Příloha IMG_1810.jpeg
Příloha IMG_1812.jpeg
Příloha IMG_1814.jpeg
Příloha IMG_1969.jpeg

autor Veronika Vodičková -
Budova UK Kolej Jednota - chodím sem pravidelně na pilates. Budova slouží jako kolej a zároveň jako prostor pro různé pohybové aktivity, z důvodu velké tělocvičny. Je poměrně stará a nachází se v Opletalově ulici.

Budova FF UK - na filozofické fakultě se odehrává spousta zajímavých přednášek, ale překvapilo mě, že provozuje dětský koutek, který je zadarmo pro studenty i zaměstnance FF UK. Přístup do koutku je ze strany budovy, odkud je fotka focená. 

Budova Karolinum - Karolinum slouží jako sídlo rektora a zasedá zde také akademický senát. Dále se v Karolinu odehrávají slavnostní a reprezentační události, jako například promoce a imatrikulace. Zde jsem byla na promoci mého bratra. 

Budova Právnické fakulty UK - je hlavní sídlo PF UK, která se nachází na nábřeží Vltavy u Čechova mostu. Byla jsem se podívat na Noci fakulty 2024, kde se konalo mnoho přednášek, diskuzí a další doprovodný program. 

Budova - Švehlova kolej - jedná se o historickou budovu, která se nachází na Žižkově. S budovou se tedy pojí i několik historických událostí kolem roku 1939. Zajímavé je, že se na koleji natáčela scéna i z filmu Bratři. 

Budova FSV Jinonice - vím, že je to budova mé katedry, ale překvapilo mě, že se v bufetu prodává řízek s bramborovým salátem, bez ohledu na roční období.
Příloha ff uk, dětský koutek.jpeg
Příloha fsv bufet.jpg
Příloha karolinum.jpeg
Příloha pf uk.jpg
Příloha pilates.jpeg
Příloha švehlova kolej.jpeg

autor Miroslava Lisková -
šporkův palác v hybernské ulici - v této budově jsem nikdy nebyla, proto jsem se rozhodla ji navštívit. hned při vstupu si můžeme všimnout sošek a zdobení. tím že to je historická budova, tak se velmi liší od naší moderní fakulty
velká aula Karolina - tuto budovu jsem poprvé navštívila při imatrikulaci, přišla mi velmi zajímavé, tím že je to opět historická budova s pěkným zdobením
hlavní budova filozofické fakulty na náměstí Jana Palacha - budova má velmi zajímavou architekturu, velmi se mi líbili například oblouky (jak z venku, tak zevnitř)
Příloha IMG_2876.jpeg
Příloha IMG_2877.jpeg
Příloha IMG_2878.jpeg