Oznámení (aneb co chci já vám)

Zpětné vazby k esejím a udělování zápočtů

Zpětné vazby k esejím a udělování zápočtů

autor Magdalena Mouralová -
Počet odpovědí: 0

Milé kolegyně, milí kolegové,
zdravím vás uprostřed zkouškového a doufám, že se vám v něm daří a také vás příliš nedecimuje omikron.
Posílám ještě jednou shrnující informace k ukončování kurzu Úvod do akademické práce.
Všichni byste měli mít v Moodle k dispozici zpětnou vazbu k eseji. U řady esejí se vyskytly větší či menší problémy, projděte si prosím všichni náš komentář a případně i poznámky přímo v textu. I u těch z vás, kterým jsme esej uznali, je leckdy poměrně dost prostoru na vylepšování a bude dobře, když se ze zpětné vazby poučíte pro další práce.
Pokud za esej máte 0, znamená to, že nedostatky byly natolik závažné, že je třeba esej předělat (vždy je to i explicitně uvedeno v komentáři). Využijte naše připomínky a pošlete emailem do 5. 2.
Kromě toho jsme některým z vás na základě problémů v esejích zadali jako povinnou některou z aktivit B - jedná se nejčastěji o aktivitu B16 (test týkající se zacházení se zdroji), případně B8 (kritické myšlení) nebo B9 (studium předpisů, specificky pak dokumentů týkajících se plagiátorství a akademické etiky). Není to žádný trest, ale prostě jsme na základě Vašeho výstupu naznali, že nějakému aspektu akademické práce potřebujete ještě věnovat pozornost, abyste dosáhli základní úrovně, s níž se počítá pro vaše další studium. Najdete to opět v komentáři u eseje a také jako poznámku u položky A13 v hodnocení (https://dl1.cuni.cz/grade/report/user/index.php?id=8303), kde je uveden počet vyžadovaných B aktivit. Zde také najdete informaci o případné navýšení vyžadovaného počtu aktivit B a důvody pro ně (většinou se jedná o nedodání nebo pozdní odevzdávání nějakých dílčích výstupů v kurzu). Pokud vám něco nesedí, ozvěte se - mohlo se stát, že jsme někde něco přehlédli...

Abyste dostali zápočet, měli byste mít splněné všechny povinnosti A (některé si můžete sami ručně odškrtnout) a zadaný počet aktivit B. Upozorňuji na aktivitu A12 - výstupní test a dotazník. Neměl by Vám zabrat víc než pár desítek minut a slouží primárně jako zpětná vazba pro nás, abychom věděli, na co v příštích letech dát větší důraz, i pro vás, abyste věděli, kde třeba máte ještě rezervy a cítíte ještě nejistotu.
Zapisovat zápočty plánuji hromadně ve dvou termínech: 1. 2. a 10. 2. (vždy zapíši všem, kteří budou mít splněno vše k danému datu).

Přeji úspěšný zbytek zkouškového, hodně zdraví a těším se případně v dalších semestrech a kurzech,
Magdalena Mouralová