-
Maturita pro mě znamenala určité ukončení větší části mého studia a zároveň i nějaké ověření mých znalostí v daných předmětech. Brala jsem ji relativně vážně, na nějaké předměty jsem se připravovala hodně dlouho. Nakonec mi přišla jednodušší, než jsem si myslela, že bude - učitelé se neptali na žádné zákeřnější otázky a i v hodnocení mi přišlo, že byli mírnější, než by byli u běžné zkoušky nebo testu.
-
Maturita dle mého názoru plní cíl ověření znalostí, které by student v daných předmětech měl na střední škole získat. U zkoušky z českého jazyka a u cizích jazyků se jedná o trochu komplexnější testování schopností a nejen znalostí, jak to je u jiných předmětů. Zároveň vím, že je na nějakých školách možnost splnit jeden předmět napsáním maturitní práce, což mi přijde jako dobrá součást maturity, která by ukazuje více schopností, které by studenti na konci střední měli mít. Nyní mi připadá, že se z velké části maturitní zkouška opírá o zapamatování informací od čehož by se mělo více odstupovat. Myslím, že by bylo lepší, kdyby maturita obsahovala i testování například schopností kritického myšlení apod.
Příprava na hodinu 23. 4. 2025: Cíle maturitní zkoušky
Příprava na hodinu - Mikešová
Toto fórum je již uzavřeno, takže na něj již nemůžete přispívat.
Toto je fórum typu "Otázky a odpovědi". Chcete-li si prohlédnout odpovědi na vložené otázky, musíte nejdříve vložit svou odpověď.