Reflexe práce s pomocnými nástroji (AI, citační managery, databáze ad.)

Reflexe práce s pomocnými nástroji

Reflexe práce s pomocnými nástroji

autor Anna Boehmová -
Počet odpovědí: 0

Při psaní konspektu jsem pracovala s mnoha různými nástroji. Poprvé v životě jsem měla tu čest pracovat s UKAŽ, kde jsem hledala zdroje ke své práci, nicméně se musím přiznat k tomu, že mi tento nástroj moc nevyhovoval. K mému tématu jsem zde nenašla tolik zdrojů, jako bych si představovala a UKAŽ mi často vyhazoval výsledky na základě spojky “a” ve vyhledávání, které s tématem něměly často nic společného. Doufám, že se do budoucna s databází ještě naučím pracovat lépe. 

Dále jsem také zdroje hledala například v databázích WoS a EDUSCO, které mi vyhovovaly vzhledem k mému tématu více a našla jsem větší počet potřebných zdrojů. Využila jsem také Gemini a ChatGPT k doporučení literatury, ale u nich jsem byla více opatrná a raději kontrolovala jejich kvalitu a relevanci.

Po dopsání práce jsem ještě využila funkcí Microsoft Word ke kontrole gramatiky a případné podobnosti s online zdroji, abych se vyhnula plagiátorství, a následně znovu ChatGPT na zhodnocení práce a případnou úpravu formulací. 

K citacím jsem využila informace na stránce citace.com, ale také hlavně zkušenosti ze střední školy, kde se nás správné citování snažili celé studium naučit. Proto jsem spoléhala především na mé vlastní znalosti a schopnosti a pro kontrolu jsem využila svou starou ročníkovou práci, kde jsem citace používala správně.