Reflexe práce s pomocnými nástroji (AI, citační managery, databáze ad.)

Reflexia práce s pomocnými nástrojmi

Reflexia práce s pomocnými nástrojmi

autor Tereza Ďurišová -
Počet odpovědí: 0

Pri písaní tejto práce som využila viacero nástrojov ktoré mi výrazne pomohli a uľahčili jej písanie. 

Vďaka databáze UKAŽ, Scholar AI a chatGPT som si dohladávala texty a recenzované články súvisiace s témou a ChatGPT som takiež využila pre dohľadanie synoným pre obohatenie slovnej zásoby v texte. UKAŽ a taktiež Scopus boli pre mňa novinkou a preto som sa s nimi musela naučiť pracovať. Spolu s GoogleScholar boli tieto nástroje veľkým prínosom pre môj konspekt. Aj napriek tomu, že GoogleScholar už poznám, UKAŽ a Scopus sa mi overil ako lepší zdroj recenzovaných článkov. 

Čo sa týka citácii, využila som nane práve CitacePro, avšak pri odovzdávaní ďalšej verzie môjho konspektu nepriehladnem možnosť využitia nástroju Zotero a svoje citácie upravím. 

Umelú inteligenciu, najmä ChatGPT a Gemini som využívala na preklad môjho konspektu z jazyka slovenského do jazyka českého. Tiež mi prišiel vhod v prípade zlepšenia štruktúry textu, gramatiky a slovosledu viet. 

Prácu s nástrojmi celkovo hodnotím teda velmi pozitívne, písaním konspektu som sa dozvedela o možnostiach o ktorých som predtým nevedela a verím, že mi tieto nástroje uľahčia písanie akademickej práce v budúcnosti.