Reflexe práce s pomocnými nástroji (AI, citační managery, databáze ad.)

Reflexe práce s pomocnými nástroji

Reflexe práce s pomocnými nástroji

autor Marek Witczak -
Počet odpovědí: 0

Při své práci jsem využil několik nástrojů. Pro mě novým byl UKAŽ nebo Google Scholar, které jsem použil k vyhledávání odborných publikací. Pro kontrolu plagiátorství jsem využil již mně známý AI nástroj Grammarly. A samozřejmě, v neposlední řadě, jsem provedl kontrolu pravopisu a celkové formy konspektu pomocí všem dobře známého a „ostříleného veterána“ AI – ChatGPT.

Pro vyhledávání odborných publikací mi osobně více vyhovuje Google Scholar, a to z důvodu větší přehlednosti. UKAŽ je zase vhodnější pro vyhledávání českých publikací.

Grammarly je z mého pohledu výborný nástroj nejen pro kontrolu plagiátorství. Nabízí také kontrolu pravopisu, gramatiky a detektor AI v textu. Grammarly nám pomáhá s jakýmkoliv textem a jeho úpravou do námi požadované formy.

ChatGPT hodnotím velmi pozitivně – především pro jeho výbornou kontrolu pravopisu a užitečné připomínky ke zlepšení textu. ChatGPT využívám již několik let a vždy jsem byl s výslednou prací velmi spokojen.

Využívání těchto nástrojů hodnotím celkově velmi pozitivně. Pomáhají nám najít chyby, zlepšit naši práci, urychlit proces hledání a podobně. Díky nim minimalizujeme chyby a dosahujeme vyšší efektivity.