- Ukončení středoškolského vzdělání v podobě maturity pro mne bylo vcelku náročným obdobím. Během druhého pololetí (které je ještě díky maturitě zkrácené) jsem řešila naráz jak maturitní zkoušku, přípravu na na ní a na straně druhé přijímací zkoušky na vysokou školu. Nároky mé střední nebyly snadné. Měla jsem maturovat z 5 předmětů. Dva předměty státní a tři předměty profilové školní. Měla jsem ale obrovskou podporu okolí, kdy na mě nebyl kladen nátlak. I kdybych nezvládla část maturity na jaře, nikdo by mi neměl za zlé, kdybych maturovala na podzim. Já jsem ale naopak měla na sebe nároky vysoké. Kdybych jakoukoliv část nezvládla, brala bych to jako osobní selhání. Ne nadarmo se poté říká, že je maturita formalita. Co formalita nebyla byl stres před ní, ale samotná maturita opravdu zvlášť těžkou zkouškou nebyla.
- Mnoho lidí v mém okolí říká, že je maturita vlastně úplně zbytečnou zkouškou. Podle mě je to ale naopak. Myslím si, že touto zkouškou vstupujeme, jak se říká, do dospělosti. Ve státní části maturity by neměli mít problém ani střední školy, které mají jak výuční listy, tak s nástavbou maturitu. Tato zkouška nás připravuje na potencionální studium na VŠ, ale i na běžný život, či práci.
Příprava na hodinu 23. 4. 2025: Cíle maturitní zkoušky
Maturita
The cut-off date for posting to this forum is reached so you can no longer post to it.
This is a question and answer forum. To see other replies, you must first post your reply.