- Maturitní zkouška pro mě znamenala, v tu dobu hodně stresu, protože pro mě bylo nepředstavitelné, kdybych ji nedala na první pokus. V té době jsme jí vnímala, jako velký milník, který definuje to, jaký jak jsem chytrá nebo schopná. Bylo to zapříčiněno i tím, že oba mý rodiče mají vystudovanou vysokou školu, neudělat tedy maturitu pro ně neexistovalo. Na druhou stranu, po tom co jsem maturitu udělala na první termín, ze mě spadl extrémní tlak, a já měla pocit, že dokážu vše.
- Myslím si, že maturita v dnešní má stále za cíl ověřit dovednosti a vědomosti. Měla by být jakousi zárukou toho, že student zvládl základní všeobecné vzdělání a je připraven pokračovat buď na vysoké škole, nebo vstoupit na pracovní trh. Já jsem maturovala na gymnáziu, bylo tedy na mě z čeho budu maturovat, kromě státní maturity, což pro mě bylo rozhodně fajn, ale bylo to všechno hodně o naučení se nazpaměť. Já si osobně myslím, že maturitní zkouška, nebo nějaká závěrečná zkouška dává smysl. Jediné čím si nejsem jistá je, jestli je správná volba státní maturitní zkouška, protože každý typ školy je jinak náročný, může to pak tedy vytvářet nerovné podmínky pro splnění zkoušky.
Příprava na hodinu 23. 4. 2025: Cíle maturitní zkoušky
Maturita
The cut-off date for posting to this forum is reached so you can no longer post to it.
This is a question and answer forum. To see other replies, you must first post your reply.