Oznámení

Zítřejší seminář a shrnutí studijních povinností

Zítřejší seminář a shrnutí studijních povinností

autor Magdalena Mouralová -
Počet odpovědí: 0

Milé kolegyně, milí kolegové,

zítra nás čeká poslední seminář v tomto semestru, změříme se v něm na vaše otázky a nejistoty a vyzkoušíme si v rámci něj i model společného psaní - doražte, pokud potřebujete s něčím pomoci, a nebo chcete jen "nakopnout" k práci na bakalářce  :-).

Pro jistotu ještě shrnuji, co od vás budeme v následujících týdnech chtít.

1) 2. ledna odevzdat do Moodle k vrstevnickému posouzení první verzi základů BP, která obsahuje vymezení výzkumného problému a formulaci cílů a otázek, základní přehled stavu poznání a teoretické ukotvení a metodologické uchopení včetně zdůvodnění volby dat a metod jejich sběru a analýzy. Není to povinné, ale je silně doporučené (povinné jen pro ty, kteří neabsolvovali některý z mikroseminářů ani v náhradním termínu).

2) Do 9. ledna posouzení práce spolužáka/čky (při absenci na mikrosemináři 2 práce). Počítáme se zapojením těch, kdo sami práci odevzdají - z naší zkušenosti je velmi přínosné vidět cizí práci.

3) Do 15. ledna odevzdat základy bakalářské práce dotažené i dle připomínek spolužáka/čky.  Odevzdat je do Moodle a poslat svému vedoucímu s jasným zadáním (jen pro informaci, konkrétní dotazy, domluva konzultce...). Toto je povinné pro všechny!

4) Do 31. ledna odevzdat zprávu o namočení rukou (stačí stručně, jde nám víc o to namočení rukou než o tu zprávu :-). Kdo si není jistý, co v jeho případě dává smysl, může konzultovat zítra a nebo někdy po Novém roce. Toto je povinné pro všechny!

Pokud je kdokoliv z vás v situaci, kdy pro něj toto základní schéma nefunguje, ozvěte se včas a zkusíme domluvit individuální postup. Smyslem semináře je vás podpořit v psaní bakalářky a ohlídat, že máte dobrý směr a nesešli jste z cesty. Rozhodně vám nechce komplikovat průchod studiem tím, že vám nedáme zápočty, ale zároveň potřebujeme vidět, že je vaše dráha ok. Většina z vás má dobře nakročeno a stačí jen pokračovat v tom, co jste už prezentovali na mikroseminářích. U několika z vás jsou tam nějaké potíže a bude třeba více zamakat, abyste v lednu měli výstup, s nímž vás budeme ochotny pustit dále. Ale je to zvladatelné! 

Přejeme všem krásné svátky a vše dobré do nového roku (včetně úspěšného dopsání a obhajoby bakalářské práce :-))!

Magdalena Mouralová, Olga Angelovská, Malvína Krausz-Hladká