Aktuality, novinky, zajímavosti - vkládejte + diskutujte celý semestr

Sokolovská “alternativní” škola

Sokolovská “alternativní” škola

autor Kristýna Šimralová -
Počet odpovědí: 1

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/sokolovska-skola-zna-recept-jak-se-zlepsit-ale-nejdriv-musel/r~1866729632e011ebaabd0cc47ab5f122/?fbclid=IwAR22JR_NoFeCqdye6mvg-U8oq_7nVTOoHxZKdhM-rtvPHvQW7p9pPbufEm4

Přišlo mi zajímavé (jelikož jsem Sokolovák vyrůstající v učitelském prostředí), že na dané škole učí “běžní” učitelé. Tím myslím takové učitele, kteří třeba dříve učili na běžné, naprosto obyčejné ZŠ, kde šlo jen o známky - a když danou učitelku po mateřské dovolené nevzali zpět na její místo, nebo na místo na gymnáziu, rozhodla se jít učit na tuto školu. Stejně tak zde učí i jiný učitel, který má část úvazku na běžné, na známky orientované škole, kde jim (z mého pohledu) o žáky příliš nejde, a další část úvazku má právě na této škole, která je přesný opak. Zamýšlím se, jak to ti učitelé zvládají, pokud mají úvazky i jinde - jak si musí v hlavě přepnout to, že na každé škole učí jinak (nevím tedy, jestli dodržují na Mánesovce to, o čem se tam píše, ale na běžnou ZŠ rozhodně nepřenesli to, co se píše o Mánesovce - to vím, protože znám jeho vyučování). 
Též znám slečnu, která na této škole absolvovala i gymnázium a na VŠ úplně selhala. Dostala se na ni díky tomu, že měla od školy na vysvědčení samé jedničky. Ale samozřejmě zde mohlo hrát roli i nějaké osobnostní vlastnosti.