Oznámení

5 textů a co dál

5 textů a co dál

autor Alexandr Rosen -
Počet odpovědí: 0

Ke všem 5 textů ze složky ROZCVICKA už máme tutoriály. Nemusíte opakovat vše, co v nich uvidíte, sami na svých textech, pokud jste si jisti, že byste to uměli sami. Naopak obtížnější jevy si určitě sami vyzkoušejte, nejlépe víckrát. Rozhodně si projděte všech 5 textů, každý z nich obsahuje něco specifického. Všechny problémy, na které narazíte, pošlete do fora, včetně připomínek a nápadů.

Až budete mít pocit, že máte v anotaci relativně jasno, můžete si začít vybírat nové soubory k anotaci ze složky czesl-old. Každý vybraný soubor přesuňte do své složky, už nikoli do podsložky ROZCVICKA, ale rovnou pod svou složku. Při anotaci prosím využívejte forum. Až budete považovat nový text za hotový, přesunete ho do své podsložky HOTOVO, kterou vám všem založím hromadně. Soubory z těchto složek si budete ještě navzájem kontrolovat. Jak přesně se dozvíte včas, zatím nebudeme předbíhat.

V dalších tutoriálech si ukážeme, jak si vytvořit vlastní korpus z rukopisu nebo elektronického textu, jak ho opatřit ruční i automatickou anotací, a jak v něm budete moci hledat.