Osnova témat

  • Úvod

     

    Kurz DIAGNOSTIKA ORGANIZACE

    Kurz umožňuje studujícím získat základní znalosti a dovednosti z oblasti diagnostiky organizace a aplikovat je při analýze konkrétní organizace, a to na úrovni organizační kultury, řízení a plánování, organizování a organizační struktury, vedení lidí a komunikace nebo kvality služeb. Důraz je kladen na vyjednávání s organizací zaměřené na stanovení cílů a postupu diagnostického procesu, na adekvátní využití diagnostických metod a práci se získanými informacemi, prezentaci relevantních závěrů prostřednictvím diagnostické zprávy a vyústění celého diagnostického procesu do konkrétních doporučení a opatření pro fungování vybrané organizace.

    Výstupy učení:  Co budete znát nebo umět na konci? Co se bude ověřovat u zkoušky?

    Student/ka dovede 

    ve spolupráci s organizací stanovit cíle a postup diagnostického procesu, 

    s využitím výzkumných metod a manažerských technik zvolit vhodné postupy pro analýzu organizace,

    popsat a analyzovat procesy nebo stav organizace ve vybraných oblastech,

    identifikovat a shrnout silné a slabé stránky organizace ve vybrané oblasti,

    na základě provedené analýzy navrhovat a obhájit opatření a změny v dané oblasti,

    reflektovat svoji roli v průběhu diagnostického procesu.

    Témata výuky:

    1. Účel, cíle, typy a témata diagnostiky. 

    2. Předpoklady pro diagnostiku.

    3. Proces diagnostiky organizace (vstup do organizace, výběr tématu, dohoda o cíli a plánu diagnostiky, sběr informací a jejich analýza, formulace výstupů, závěrů a doporučení pro organizaci). 

    4. Metody, techniky, nástroje. Zpráva.

  • Základní informace o kurzu

    Kurz trvá celkem 2,5 dne. Na výuce je vyžadována minimálně 75 % účast. Kurz je zakončen zkouškou, která je realizována jako rozprava nad seminární práci. 

    Obsahem výuky jsou přednášky s powerpointovou prezentací ale především cvičení  k jednotlivým fázím procesu a k vybraným tématům.

    Během seminářů se také dozvíte, co má být obsahem seminární práce, kterou je nutné zpracovat pro absolvování zkoušky a zkusíte si zpracovat některé dílčí úkoly a témata.

    Ke kurzu je vypracována opora, která Vám pomůže sledovat diagnostický proces a zároveň jsou v ní uvedeny požadavky na zkoušku a seminární práci.

  • ČETBA

  • PREZENTACE