Osnova sekce

  • ZPŮSOBY HODNOCENÍ A UKONČENÍ KURZU "Teorie a praxe řízení organizací"

    Kurz je zakončen klasifikovaným zápočtem, který student získá za:

    I. - naplnění alespoň 80 % účasti v každém z tematických bloků a aktivní zapojení při cvičeních

    II. - zpracování seminární práce z jednoho z bloků kurzu (tzn. student si vybírá, zda zpracuje práci z bloku Systémové řízení, Strategické řízení, nebo Řízení změny). U příslušného vyučujícího pak skládá klasifikovaný zápočet. 

    napln

    PODROBNÉ PODMÍNKY JSOU UVEDENY V SYLABU!


    Podmínky pro část Řízení změny:

    ad I. - účast na výuce: 

    Účast na výuce je povinná. 

    Pokud se student nemůže ze závažných důvodů účastnit výuky, zpracuje po konzultaci s vyučujícím seminární práci z teorie řízení změny, za využití relevantních odborných zdrojů.


    ad II. – seminární práce

    Pokud si student vybere zpracování seminární práce z Řízení změny, bude tato práce zaměřena na aplikaci teoretických poznatků do praxe studenta. Bude obsahovat zejména odůvodnění potřebnosti změny (může vycházet z poznatků získaných během diagnostiky organizace), cíle a postup zavádění změny v organizaci (plán implementace změny), popis a reflexi přípravných aktivit a procesu vzniku plánu. Seminární práce může, pokud již byla implementace změn zahájena, obsahovat i popis a reflexi těchto zkušeností.  

    Podrobnější instrukce (náležitosti a struktura seminární práce) jsou obsaženy v přiloženém dokumentu.


    Plagiátorství v jakékoliv formě a podobě nebude tolerováno a bude řešeno zcela nekompromisně na katedrální i fakultní úrovni! Plagiátorství zahrnuje kopírování vět či odstavců z internetu, knih, článků či jiných zdrojů bez jejich řádné a správné citace; reprezentování slov, myšlenek a práce někoho jiného (i spolustudujících!) jako svých vlastních; a další formy akademické nečestnosti. Vyučující pravidelně kontrolují veškeré písemné projevy studujících pro známky plagiátorství prostřednictvím speciálního softwaru vyvinutého právě pro tyto účely, jež mají k dispozici. Plagiátorství může mít za následek až vyloučení ze studia. Pokud máte jakékoliv dotazy k tomuto tématu, či si nejste jisti, zda vámi využívané zdroje řádně a správně citujete, poraďte se DOPŘEDU se svými vyučujícími. Doporučujeme také konzultaci pedagogického textu Katedry genderových studií Stylistika, argumentace a akademické psaní, kde je téma plagiátorství detailně vysvětleno (k dispozici v SIS souborech pod kurzem Stylistika, argumentace a literární teorie).