Kvíz z Environmentální psychologie

Kvíz z Environmentální psychologie

autor Hana Lebedová -
Počet odpovědí: 2

Autorky: Bc. Magdaléna Bínová, Bc. Hana Lebedová, Bc. Simona Škoudlínová, Bc. Štěpánka Špačková

Cílová skupina: Žáci 7.-8. třídy

Název kvízu: Ochrana naší planety

Zvolily jsme formu hry prostřednictvím platformy Kahoot, která nás oslovila širokou škálou možností. Některé z nás s touto platformou již měly zkušenosti, některé z nás se s ní teprve seznámily. Zaujala nás tvorba kvízu formou hry, jelikož žáky obyčejné testy a kvízy již nebaví. V online době je více zaujme interaktivní hra, při které mohou soutěžit se svými spolužáky. Hra je prokládána naučnými a informačními videi. Následně jsme hru doplnily o vlastnoručně kreslené ilustrace.

Na kvíz by mohla navázat další práce, ve které by si každý žáka vypočítal velikost svojí ekologické stopy (https://www.hra-o-zemi.cz/). Následně by si ji žáci vzájemně porovnali a mohli by diskutovat o tom, jakým způsobem by mohli tuto stopu snížit.

Práce v týmu probíhala bez komplikací. Na první on-line schůzce jsme si společně zvolily téma, kterému se budeme věnovat a určily cílovou skupinu žáků. Dále jsme si rozdělily úkoly a domluvily další termín, na kterém jsme výsledky naší práce vzájemně sdílely. Během této doby jsme společně byli v kontaktu prostřednictvím Messengeru.

Odkaz na kvíz:

https://create.kahoot.it/share/ochrana-nasi-panety/adf71ebe-6fb7-4108-a1e4-5b94bbfc05a9

V odpovědi na Hana Lebedová

Re: Kvíz z Environmentální psychologie

autor Lucie Šimůnková -
Oceňujeme ruční ilustrace kvízu
obtížnost odpovídá zvolené věkové kategorii
kvíz je velmi poučný a zajímavý
zaujala nás možnost výpočtu vlastní ekologické stopy
V odpovědi na Hana Lebedová

Re: Kvíz z Environmentální psychologie

autor Karolína Součková -
Hodnocení za pracovní skupinu Součková, Lebedová, Reine, Najmanová: Aktivita pro nás velmi zábavná a velice záživná. Práce s platformou kahootem je pro nás nová inspirace. Dále se nám líbí doplnění obrázků, videa. Pro žáky jsou otázky jasné, kreativní a určitě je taková práce pro ně přínosem.