Perličky ze školy

Perličky ze školy

autor Markéta Pavelková -
Počet odpovědí: 3

Dobrý den a ahoj,

jdu se svěřit s některými perličkami, s kterými jsem se setkala a radou, jak na ně reagovat, protože já jsem někdy úplně odzbrojená a někdy úplně bezradná.

situace 1

Klouček 1. třída - jsme na obědě, kdy k obědu mají rýži. Samozřejmě je velká zábava jí rozházet kolem po stole. Nejprve k němu přijdou a koukám že si jí hodil až na židli. Upozorňuji ho na to a říkám něco ve smyslu: Podívej, jaký tu kolem sebe děláš nepořádek a dokonce to máš i na židli, tak to seber ubrouskem ať si nezašpiníš kalhoty - On se na mě podívá s jiskřičkami v očích a začne se v té rýži na židli úplně ráchat a říká: "Jé já jsem v rýžovém bazénu" - samozřejmě doprovázeno šíleným smíchem

Situace 2

Ten samý klouček - po tom co se doráchal v rýži na židli jsem ho k paní kuchařce poslala pro hadr, že spolu ten stůl teď utřeme. Ukazuji mu, jak se to dělá a že si tam dá ručičku, do které to smete, kvůli tomu, aby jsme to hodili do koše a nedělali nepořádek na zemi - Když má celou hrstičku plnou, tak se ne mě podívá a najednou ruku obrátí - vše je na podlaze. Co byste dělali teď?

Situace 3 

Klouček 3. třída - "Paní učitelko můžete mi něco říct? Proč musí mít hlavní slovo vždycky ženy? Hlavně doma?" - Co jsem mu na to měla odpovědět ?:) 

Situace 4

Dvě holčičky 2. třída - "Paní učitelko, že se můžou mít rády i holky?" - Já říkám "Samozřejmě, já má třeba ráda svojí mamku a sestřičku, nebo můžete mít rády svoje kamarádky. - Oni "Hi,hi takhle to nemyslíme. Myslíme jako, že se milujou." - Upozorňuji, že pracuji na církevní škole. Přiznám se, že jsem si rychle něco vymyslela a od této konverzace utekla. Vůbec jsem se do toho nechtěla pouštět.

Děkuji za nápady na reakce

V odpovědi na Markéta Pavelková

Re: Perličky ze školy

autor Jana Hodačová -
Já přidám perličku z distanční výuky mého syna, který je ve třetí třídě. On sleduje hodinu angličtiny ve svém pokojíčku a má otevřené dveře. Zrovna procházím kolem a slyším ředitelku školy, která ho kárá, že nesmí při hodině psát nic do chatu. Slyším, jak mu vysvětluje, že těch hodin mají málo a že musí dávat pozor. Po skončení hodiny jsem se ho ptala, co se stalo? On se rozčiloval a říká: ,,nějaká Alena mi říkala, že tam nesmím nic psát a mám dávat pozor.´´ Já mu na to řekla: ,,to nebyla žádná Alena, ale tvoje paní ředitelka a slib mi, že už to nebudeš dělat.´´ Potom dostal ještě poznámku od třídní učitelky. V pondělí jde už konečně do školy a strašně se těší.
V odpovědi na Markéta Pavelková

Re: Perličky ze školy

autor Lucie Souhradová -
Dobrý den,
situace č. 1 a 2 znám velice dobře a přiznám se, že bohužel vůbec nevím jakou radu Vám dát. Je to dítě nevychované? Nebo je to jeho drzost? Těžko říct. Vysvětlování nepomůže, domlouvání nepomůže. Mně už napadlo, domluvit takovému dítěti "brigádu" v jídelně. Udělat prostě kozla zahradníkem :-).