Dobrý den a ahoj,
jdu se svěřit s některými perličkami, s kterými jsem se setkala a radou, jak na ně reagovat, protože já jsem někdy úplně odzbrojená a někdy úplně bezradná.
situace 1
Klouček 1. třída - jsme na obědě, kdy k obědu mají rýži. Samozřejmě je velká zábava jí rozházet kolem po stole. Nejprve k němu přijdou a koukám že si jí hodil až na židli. Upozorňuji ho na to a říkám něco ve smyslu: Podívej, jaký tu kolem sebe děláš nepořádek a dokonce to máš i na židli, tak to seber ubrouskem ať si nezašpiníš kalhoty - On se na mě podívá s jiskřičkami v očích a začne se v té rýži na židli úplně ráchat a říká: "Jé já jsem v rýžovém bazénu" - samozřejmě doprovázeno šíleným smíchem
Situace 2
Ten samý klouček - po tom co se doráchal v rýži na židli jsem ho k paní kuchařce poslala pro hadr, že spolu ten stůl teď utřeme. Ukazuji mu, jak se to dělá a že si tam dá ručičku, do které to smete, kvůli tomu, aby jsme to hodili do koše a nedělali nepořádek na zemi - Když má celou hrstičku plnou, tak se ne mě podívá a najednou ruku obrátí - vše je na podlaze. Co byste dělali teď?
Situace 3
Klouček 3. třída - "Paní učitelko můžete mi něco říct? Proč musí mít hlavní slovo vždycky ženy? Hlavně doma?" - Co jsem mu na to měla odpovědět ?:)
Situace 4
Dvě holčičky 2. třída - "Paní učitelko, že se můžou mít rády i holky?" - Já říkám "Samozřejmě, já má třeba ráda svojí mamku a sestřičku, nebo můžete mít rády svoje kamarádky. - Oni "Hi,hi takhle to nemyslíme. Myslíme jako, že se milujou." - Upozorňuji, že pracuji na církevní škole. Přiznám se, že jsem si rychle něco vymyslela a od této konverzace utekla. Vůbec jsem se do toho nechtěla pouštět.
Děkuji za nápady na reakce