Zdravím,
nejedná se o problém, který mám během praxí, ale spíš by mě zajímal Váš názor na věc. Chtěla bych se zeptat, co si myslíte o otevření všech základních škol od první do deváté třídy? Myslíte, že to bylo správné rozhodnutí?
Já jsem totiž zásadně proti. Myslím si, že děti si nyní navykly na nějakou online výuku, snaží se dělat úkoly, a například, co vidím u mého bráchy, tak to není úplně tak zlé. Každopádně důvod, proč jsem proti je takový, že si myslím, že když školy otevřou, tak čísla dále porostou. Takže otevřou školy na necelé dva měsíce a v únoru budou zase zavírat.
Dále podle mě bude také velkým problémem známkování. Protože děti začali s prezenční výukou, pak přešly na distanční a nyní půjdou zpět na prezenční. Bojím se, že na děti budou mít učitelé až moc velké nároky, aby všechno učivo dohnali. Budou psát spoustu testů a ne všichni jsou na to připraveni. Někteří budou na jiné úrovni než jiní a budou mít proto špatné známky, na konci pololetí.
Já bych byla pro aby školy (mimo prvňáků a posledních ročníků) zůstali zavřené do konce pololetí, ale pak aby je nechali už otevřené a bez omezení.
Jaký na toto máte názor vy?
Přeju hezký den.
Nikola Mohilová