Dobrý den,
jsem skautka a vedu ještě s dvěmi slečnami děti ve věku prvního stupně a tam je tato vlastnost docela často. Mám družinku, kde se mi to zatím stalo jen jednou a bylo to při vybírání názvu a pokřiku pro družinu. Jedna holčička navrhla svůj návrh, který se dostal docela daleko, ale nakonec se neodhlasoval. Byla naštvaná, protivná a s nikým se nechtěla bavit. Nijak jsem na ní netlačila, jen jsem ji řekla, že na tom nezáleží, to, co dělá družinu družinkou je to společenství, ti lidé, které tam máme rádi a to, jak se jmenujeme je vedlejší. Poděkovala jsem ji za její návrh, pochválila ho a pak jsem to nechala na ní. Za chvíli přišla a hrála s náma další hru.
Se záchvatem vzteku jsem se ještě úplně nesetkala, ale řešila bych to tak, že bych mu řekla, že takhle se chovat nemůže, že to není hezký a až se přestane vztekat, tak se k nám zase může přidat. Ještě bych k tomu přidala něco jako: Je hrozně důležité v životě porážku přijmout a budu hrozně ráda, když uvidím, že on to dokázal, že vyhraje sám nad sebou a bude to šikula!
Nevím, jestli by to pomohlo a nevím, jestli bych to řešila správně, ale takhle bych začala a pak bych čekala, jak se bude situace vyvíjet.
Takže za mě, nechat to na něm a nutně ho do žádné aktivity nenutit.
Mějte se hezky!
Simona Sokolová