Ahoj,
tato situace se mi stala ještě předtím než tahle pandémie vypukla. Pomáhám trénovat děti v atletické klubu. Na starost tam máme přibližně 12 dětí od 6 do 11 let přibližně. Všechny děti se tak nějak znají. Hráli jsme hru na postřeh, kdy dvojice stojí na proti sobě, dají si kámen, nůžky, papír a kdo prohraje musí honit toho druhého a snažit se ho chytit. Celé hraje o postřehu a rychlosti. Děti jsem nechala, aby se do dvojic rozdělili jak chtějí. Samozřejmě všichni si vybrali své kamarády. Pak tam byli jeden kluk, který tam byl zřejmě nový a zbyl na něj jeden kluk. Vypadala přibližně ve stejném věku. Abych v nich trochu povzbudila soutěživost, řekla jsem, že kdo prohraje bude dělat 10 dřepů. Všechny to bavilo, před posledním kolem ke mně ten zmiňovaný nový kluk přiběhl se zaslzenýma očima. Lekla jsem se, že si něco udělal. Řekl, že nebyl schopný toho druhého chytit a začal brečet. Snažila jsem se ho uklidnit. Říkala jsem, že to nevadí, že to jendou zvládne. Snažila jsem se podpořit. Bohužel nebyl čas vyměnit dvojice. A možná to bude znít trošku zle, jsem v duchu věděla, že by nejspíše nikoho z ostatních dětí taky nedohonil.
Máte pro mě radu jak se těmto věcem příště vyvarovat? Nebo jak se zachovat?
Napadlo mě, že celá tahle věc by se nestala, kdybych jim neřekla, že kdo prohraje bude mít "trest". Na druhou stranu děti si musí uvěmit, že vždycky nevyhrají a že vždy bude někdo lepší.
Děkuji za odpovědi
Viky