Osnova sekce

    • Atestace

      Pro kurz je klíčová pravidelná účast a práce z hodiny na hodinu.

      Atestace přednáškové části kurzu: v průběhu semestru (tj. do posledního dne výuky v semestru, ovšem nejpozději týden před přistoupením ke zkoušce) mají studující povinnost přečíst knihu MADDEN, R. Being ethnographic. A Guide to the theory and practice of ethnography, a každou kapitolu shrnout v rozsahu 200 – 400 slov. Zaslání práce a její přijetí vyučující je podmínkou přistoupení k písemnému testu. Shrnutí nebude hodnoceno známkou, musí ale být přijato vyučující.

      Dále je třeba během semestru přečíst zadané práce a vyhotovit úkoly dle zadání. Tyto práce budou hodnoceny a je možno z nich získat maximálně 50 bodů. (Bourgois a Burawoy po 10ti bodech, ostatní po 6ti bodech).

      Závěrečná Atestace proběhne na základě písemného testu z probrané látky, který bude obsahovat tři otevřené otázky. Maximální zisk – 50 bodů. V ROCE 2023 TEST Z DŮVODU ROZSÁHLEJŠÍHO VÝZKUMU BĚHEM SEMESTRU ZRUŠEN.

      Hodnocení:

      Výborně: 86 – 100 b

      Velmi dobře: 70 – 85 b

      Dobře: 55 – 69 b

      Atestace semináře proběhne na základě krátkých úkolů, zadávaných a odevzdávaných z hodiny na hodinu v průběhu semestru, a závěrečné prezentace.

      Úkoly: 1) zápis terénních poznámek, terénní deník, 2) realizace a zápis pozorování, 3) realizace a přepis rozhovoru, 4) krátký esej (max. 2000 slov) na téma reflexivity a etiky výzkumu, 5) prezentace. Každý úkol je hodnocen max. 20ti body a k absolvování je třeba úspěšně realizovat všechny úkoly (musí být přijaty s hodnocením alespoň 10 bodů).

      Hodnocení:

      Výborně: 86 – 100 b

      Velmi dobře: 66 – 85 b

      Dobře: 51 – 65 b

       

      ÚKOLY Z HODINY NA HODINU JE TŘEBA ODEVZDAT NEJPOZDĚJI V PÁTEK, PŘEDCHÁZEJÍCÍ DANÉ HODINĚ, do 12:00.