Adélo,
děkuji za možnost sledovat tě při komunikaci a výuce. Tvé video pro mě bylo zajímavé, právě pro to, že jsi pracovala pouze se dvěma žáky. Oceňuji, že jsi připravila pro oba chlapce úlohy úměrné jejich věku a schopnostem. V úvodu a představení magických čtverců jsi dala oběma stejný prostor a kladla stejné otázky, které měly podnítit jejich chuť objevovat, hledat souvislosti mezi čísly....Velmi trpělivě jsi sledovala a naslouchala jejich "brainstormingu". Pro lepší ujasnění si vlastností čtverce a pojmů sloupec, řádek bych na začátku tomuto věnovala možná více prostoru a pro schopnost dalšího popisu se domluvila, a ujasnila si některé často opakované pojmy (sloupec, čtverec, definice diagonály, součet...). Myslím, že některým výrazům, které jsi použila možná prvňáček zcela neporozuměl. Ve své reflexi jsi, podle mého názoru, příliš kritická ke své spisovné češtině, nonverbální komunikaci, gestikulaci, výrazům v obličeji....Na mě tvůj projev působí kultivovaně, máš příjemné zabarvení hlasu, přiměřené tempo řeči a velmi vstřícně reaguješ na oba žáčky. Oceňuji vstřícnou a respektující komunikaci, schopnost práce s chybou, nabízenou pomoc (zvýraznění, použití prstů při sčítání, možnost vzít si svůj čas, nespěchat, opravit a přepočítat si chybný výsledek). Co se týká nějaké rady.... V této situaci mě napadá možnost vrstevnického učení, např. Zkus to vysvětlit mladšímu kamarádovi, ukaž a vysvětli mu, jak jsi svůj magický čtverec počítal/vymyslel.