Adéla Marková_Komunikace s žáky

Adéla Marková_Komunikace s žáky

by Adéla Marková -
Number of replies: 3

Pro záznam výukové komunikace jsem zvolila část výukové jednotky s vlastními dětmi. Bylo to především z důvodů GDPR a faktu, že zaměstnavatel nebyl zcela takovému záznamu nakloněn. Snad i z této ukázky, budou atributy komunikace ve výuce zřejmé. 

Video bylo příliš velké, pro jeho spuštění prosím použijte následující odkaz. 

Za komentáře děkuji, Adéla

https://drive.google.com/file/d/1rFVv82AU2lEGGz3mOP-r-THuJBR7Mbj5/view?usp=sharing

In reply to Adéla Marková

Re: Adéla Marková_Komunikace s žáky

by Adéla Barešová -
Ahoj Adél,

Na tvé komunikaci je z mého pohledu velmi znát, že škola, na které učíš má respektující přístup k dětem. Tvůj projev je přirozený, kladeš otevřené otázky, snažíš se děti nasměrovat a dáváš prostor pro jejich vyjádření. Líbilo se mi, že jsi pro děti připravila pomůcku, která jim mohla pomoct zadaný příklad ještě více vizualizovat a tím přispět k jeho vyřešení. Přeji hodně úspěchů!
Adéla

by Martina Šulcová -
Ahoj Adél, Tvé video se mi moc líbilo.

Na začátku jsi sdělila, co se během výuky bude dít, líbilo se mi ujasnění pravidel na začátku, shrnutí, kolik má co kol.
Líbilo se mi, že si k aktivitě využila i manipulativních činností, děti si svými otázkami vhodně naváděla. Tvá komunikace s dětmi byla přirozená.

Moc pěkné!
Děkuji,
Martina

by Eliška Glatzová -
7/7 Krásně splněno

Nahrávka je dokladem respektující výukové komunikace 1

Argumentované vyjádření se k efektivitě komunikace a respektující komunikaci 1

Zhodnocení položených otázek, up-take 1

Vyjádření se k interakci aktérů komunikace, participaci žáka/žáků 1

Vyjádření se k způsobu řízení komunikace, vztahové rovině v komunikaci, typu použitých komunikačních prostředků, případně i použití popisného a/či posuzujícího jazyka a práci s chybou 1

Využití alespoň 3 klíčových slov 1

Formální dodržení požadavků (odevzdání včas, délka nahrávka do 8 min, gramatika, stylistika) 1

Případný komentář hodnotitele: Adélo, video je hezký případ respektující komunikace. Děti vhodně navádíte k odpovědím, děti jste namotivovala a vtáhla do tématu, povzbuzujete k samostatné práci. V reflexi jste použila vhodnou terminologii. Vhodně pracujete s odbornými termíny a s teorií, krásná práce! Máte evidentně přehled, určitě souhlasím s tím, že kvalitní mentor dokáže učitele posunout. Založte si prosím do portfolia video i reflexi, bude se hodit ke SZZ, kdybyste si vytáhla tuto otázku. S pozdravem Eliška Glatzová