Anna Kafková- Obsah vzdělávání

Anna Kafková- Obsah vzdělávání

autor Anna Kafková -
Počet odpovědí: 3

Dobrý den,

v příloze přikládám obsah vzdělávání hodiny vlastivědy na téma: Pohoří ČR.

Děkuji předem za zpětnou vazbu,

Anna Kafková

V odpovědi na Anna Kafková

Re: Anna Kafková- Obsah vzdělávání

autor Karolína Lenhartová -
Ahoj Aničko,

ve tvé přípravě oceňuji vypsání typologie cílů. Je mi sympatické, že v přípravě myslíš i na to, jak ulehčit práci žákům, kteří to potřebují a strategie práce by jim od tebe byla nabídnuta. Nejen že tím, jak jsi sama uvedla, ušetří čas, ale také tím pravděpodobně vyučující předejde možné demotivaci těchto žáků nepřiměřenou obtížností požadavků. Dále oceňuji i to, že se v přípravě snažíš žáky nezavalovat přebytečným množstvím informací a úkoly jim zadáváš postupně. Dovedu si tak představit, že efektivita jejich práce bude o to kvalitnější.

Díky za inspiraci a ať se daří.

autor Tereza Vybíralová -
Milá Aničko,
moc se mi líbilo zvolené téma a využití pomůcek a celkové zapojení dětí do hodiny. Téma pohoří mi přijde pro děti velice zajímavé. Moc jsem ocenila možnost individualizace, že děti nemusejí nikam spěchat a mají dostatek času. Také nabídnout dětem, kteří s úkolem mají problém, stragie, která jim pomůže splňit úkol je super nápad. S trochou pomoci jsou díky tomu schopny všechny děti cíl splňit. Přijde mi i skvělé, že žáci při rozdělování pohoří a hor mají možnost si pomocí učebnice rovnou svoje řešení kontrolovat.

Díky Terez

autor Eliška Glatzová -
6/7 Splněno

Příprava sleduje cíle VO Člověk a jeho svět 1 Příprava je dokladem dobré orientace v RVP ZV 1 Příprava je dokladem efektivní práce s vybraným ŠVP 0
Použití alespoň 5 klíčových slov, přičemž jejich použití je relevantní (není jen formální) 1
Příprava reflektuje soulad cíle a obsahu vzdělávání/učiva 1
Příprava obsahuje relevantní individualizované cíle či úkoly alespoň pro 1 žáka 1
Formální dodržení požadavků (odevzdání včas, gramatika, stylistika) 1

Milá Anno,
děkuji za zveřejněný úkol, organizačně ho máte zajímavě řešený. Líbí se mi, že cíleně rozvíjíte strategii práce - to je výborný základ pro projektovou výuku. Nenašla jsem, pro který ročník je plán. V RVP jste se zorientovala, správně máte zařazené cíle i učivo. Dívala jste se prosím do ŠVP Vaší školy? Většina škol má na webových stránkách ŠVP zveřejněné, doplňte si prosím výstupy a učivo, tematickou oblast, charakteristiku předmětu. Individualizace úkolů - vymyslíte prosím jeden úkol, který bude konkrétně zaměřený? Máte popsané obecně strategie. Hezká práce, máte k zápočtu splněno! Eliška Glatzová

Pozn. po dohodě s vyučujícími - do státnicového portfolia by měl být vložen scénář odlišných hodin u jednotlivých portfoliových úkolů