A. Havlová - Obsah vzdělávání

A. Havlová - Obsah vzdělávání

autor Anna Havlová -
Počet odpovědí: 3

Dobrý den,

přidávám portfóliový úkol zabývající se obsahem vzdělávání, se zamečením na jeho individualizaci.

Budu ráda za zpětné vazby.

S pozdravem,

Anna Havlová 

V odpovědi na Anna Havlová

Re: A. Havlová - Obsah vzdělávání

autor Lucie Čammrová -
Aničko,
po pročtení Tvojí práce mě velmi zaujalo, jak jsi měla individualizaci popsanou a že jsi ji měla vyzkoušenou rovnou z praxe, neboť jsi přípravu realizovala. Máš opravdu pestrou, ale i náročnou třídu. Chválím využití názorně demonstračních pomůcek, jako je obratel z kuřete a hnízdo. Také oceňuji, že jste výuku tohoto typu prolnuly s pobytem venku, což bylo pro žáky určitě příjemné zpestření. Dle Tvé přípravy bych si klidně připravila vyučovací hodinu.

Přeji krásný večer
L. Čammrová

autor Zuzana Rubešová -
Ahoj Aničko,

celkově se mi tvoje práce moc líbila a upřímě věřím, že naplňuje všechny požadavky. Hodina je za mě velmi dobře postavená a vyvážená. Všechny aktivity se točí kolem daného tématu a směřují k cílům. Líbí se mi tvoje motivace reálnými předměty i to, že jsi využila reálné zvuky v průběhu hodiny. Také velmi oceňuji, jak samostatná práce navazuje na tu skupinovou, to celou aktivitu dle mého posouvá ještě na vyšší level. Co se týče individualizace, tak bych navíc vypíchla, že jsi volila různé metody a při samostatné práci měli žáci možnost čerpat z různých zdrojů. Také se mi velmi libí, že jsi nadané žákyni zadala nadstavbový úkol a využila tak jejích schopností.

autor Eliška Glatzová -
5/7 Splněno

Příprava sleduje cíle VO Člověk a jeho svět 1 Příprava je dokladem dobré orientace v RVP ZV 1 Příprava je dokladem efektivní práce s vybraným ŠVP 0
Použití alespoň 5 klíčových slov, přičemž jejich použití je relevantní (není jen formální) 1
Příprava reflektuje soulad cíle a obsahu vzdělávání/učiva 1
Příprava obsahuje relevantní individualizované cíle či úkoly alespoň pro 1 žáka 0
Formální dodržení požadavků (odevzdání včas, gramatika, stylistika) 1

Milá Anno,
děkuji za inspirativní úkol, opravdu s chutí jsem se do něj začetla. Váš plán je bezvadný. V RVP jste se zorientovala, správně máte cíle i učivo. Ve třídě využíváte individualizované úkoly, skvělé - je vidět, že máte náročnou třídu. Hodina mi přijde postavená logicky a vyrovnaně. Výborné jsou zvuky ptáků. Dívala jste se prosím do ŠVP Vaší školy? Pohledáte prosím doplníte si obsah předmětu, výstupy, učivo? Krásná práce! Na zápočet máte splněno. S pozdravem Eliška Glatzová

Pozn. Dyslektici - používá se korektněji žáci se speciálními vzdělávacími potřeba (SVP) nebo se specifickými poruchami učení :-)
Pozn. mimo kritéria - na konci hodiny bych doplnila reflexi.