Nahrávám 2. portfoliový úkol - Obsah vzdělávání, aplikovaný na hodinu s tématem "Rodina".
Zdravím Tě, Tvoje příprava se mi moc líbila, a to nejen po stránce obsahu - vedení hodiny, ale i to, jak jsi pracovala se zdroji a cíli. Já často při vypracování takových úkolů jako je tento tápu a pak si přečtu práci jako je ta Tvá a najednou všechno dává smysl. Moc děkuji za inspiraci. Konkrétně se mi i líbilo Tvé pojetí práce s tak těžkým tématem jako je rodina, jak jsi téma uvedla. Také se mi líbilo, jak už jsi dopředu myslela na individualizaci s ohledem na schopnosti žáků. Přeji ti hodně štěstí ve studiu a ještě jednou děkuji za inspiraci, Veronika Goldová.
Jé, Veru, moc děkuju za milý komentář! Nebyla jsem si svou prací vůbec jistá, tak mě Tvá slova opravdu upřímně potěšila. :-)
Ahoj Marcelko, na tvém úkolu se mi hodně líbí rozpracovaná oblast individualizace obsahu. Je to opravdu podrobné. Je vidět, že se ve všech potřebných dokumentech orientuješ, nebo že se ti to již podařilo :). Osobně bych v hodině ráda viděla víc tvoření, jako třeba, že by si každý mohl strom nakreslit podle vlastní fantazie a různými technikami...Každopádně díky za pěkný nápad!
Míša
Míša
Míšo děkuji za moc hezké hodnocení i za opodstatněnou připomínku ohledně tvoření! Jsem ráda, že tě má práce zaujala a určitě si tvůj nápad beru k srdci. :-).
7/7 Krásně splněno
Příprava sleduje cíle VO Člověk a jeho svět 1
Příprava je dokladem dobré orientace v RVP ZV 1
Příprava je dokladem efektivní práce s vybraným ŠVP 1
Použití alespoň 5 klíčových slov, přičemž jejich použití je relevantní (není jen formální) 1
Příprava reflektuje soulad cíle a obsahu vzdělávání/učiva 1
Příprava obsahuje relevantní individualizované cíle či úkoly alespoň pro 1 žáka 1
Formální dodržení požadavků (odevzdání včas, gramatika, stylistika) 1
Milá Marcelo,
děkuji za zveřejněný propracovaný úkol. V kurikulárních dokumentech se orientujete, cíle máte dobře definované, ze ŠVP vycházející. Je Vám jasný vztah cílů a učiva. Individualizace máte dobře a konkrétně promyšlenou, uvažujete v dimanzi obou dvou spekter žáků i více. Vizuální podpora a piktogramy jsou užitečné i pro práci s některými dětmi s PAS, skvělý nápad! Krásně splněno! S pozdravem Eliška Glatzová
Příprava sleduje cíle VO Člověk a jeho svět 1
Příprava je dokladem dobré orientace v RVP ZV 1
Příprava je dokladem efektivní práce s vybraným ŠVP 1
Použití alespoň 5 klíčových slov, přičemž jejich použití je relevantní (není jen formální) 1
Příprava reflektuje soulad cíle a obsahu vzdělávání/učiva 1
Příprava obsahuje relevantní individualizované cíle či úkoly alespoň pro 1 žáka 1
Formální dodržení požadavků (odevzdání včas, gramatika, stylistika) 1
Milá Marcelo,
děkuji za zveřejněný propracovaný úkol. V kurikulárních dokumentech se orientujete, cíle máte dobře definované, ze ŠVP vycházející. Je Vám jasný vztah cílů a učiva. Individualizace máte dobře a konkrétně promyšlenou, uvažujete v dimanzi obou dvou spekter žáků i více. Vizuální podpora a piktogramy jsou užitečné i pro práci s některými dětmi s PAS, skvělý nápad! Krásně splněno! S pozdravem Eliška Glatzová