Výukové cíle - Rodina 2. ročník

V odpovědi na Šárka Hroudová

Re: Výukové cíle - Rodina 2. ročník

autor Jiřina Šímová -
Ahoj Šári,
Tvoje práce se mi moc líbila. Máš přehledně napsány všechny cíle i podle RVP i ŠVP, stejně tak jsi pěkně vypsala kompetence. Jen u těch konkrétních výukových cílů si nejsem jistá, jestli žáci si uvědomují význam rodiny se dá nějak změřit. Části hodiny jsou strukturovaně popsané s velmi hezkými aktivitami, které jsou přiměřené věku dětí. Je vidět, že už se se třídou znáš a máš pomůcky, které můžeš opakovaně použít. Závěrečná aktivita Mám rád, když společně...mě inspirovala i do mých hodin, kde je cílem uvědomit si, jak je důležité, že děláme věci společně.
Hodně hezkých hodin s Tvými druháčky
Jiřina Šímová

autor Anna Krátká -
Milá Šárko,

přála bych si být druháčkem a zažít Tvoji připravovanou hodinu. Líbí se mi, jak pestrá hodina to je, kolik různorodých aktivit jsi do ní zahrnula. Vedeš děti k umění pracovat společně, naslouchat si a i díky dramatickému prvku je povzbuzuješ ke kreativitě. Po přečtení Tvé hodiny bych ráda více využívala krátkých scének nebo jiné dramatizace.

Dle práce vnímám, že se dobře orientuješ v Rámcovém vzdělávacím programu a klíčové komptence jsi vybrala ty, na které hodina opravdu směřuje. Sohlasím s Jiřinkou, že u prvního cíle si nejsem jistá, zda se dá měřit. Ostatní konkrétní cíle vnímám jako správně formulované a jejich dosažení se dá ověřit během hodiny a i díky závěrečné aktivitě Odchodové lístečky.

Děkuji za inspiraci.

Ať se Ti daří,
Anička

autor Eliška Glatzová -
Milá Šárko,
děkuji za zveřejněný domácí úkol č.1. V teorii cílů jste se zorientovala, vše máte správně zařazené. Bloomova taxonomie cílů je Vám jasná, podívejte se prosím ještě na Bloomovu taxonomii kongitivních cílů a doplňte poznávací procesy (zapamatování, pochopení, atd.). Bude užitečné pro Vás se zorientovat k závěrečným zkouškám. Konkrétní výukové cíle musí být formulované přesně, měřitelně - např. žák vysvětlí, proč je důležitá rodina, žák přiřadí správně atd. Prosím, přeformulujte. Hodina je adekvátní věku, máte spoustu hravých aktivit, líbí se mi, že střídáte část na koberci a v lavici. Skvělý nápad je sebehodnocení - dáte jim k tomu i Vaši zpětnou vazbu? To samé k materiálům? Napíšete jim komentář? Bylo by dobré prosím explicitně napsat. Nápad s galerií je moc hezký, je to nicméně citlivé téma, určitě je to prostor na práci s tím, že je třeba respektovat odlišnosti druhých. Libí se mi také reflexe s klubíčkem. Prosím, ještě doplňte, jak jste hodinu plánovala - např. použité materiály, dokumenty, postup. Úkol (třetinu) máte splněn s přehledem. S pozdravem Eliška Glatzová

6/7
Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 1
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 1
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 0