Ahoj, posílám svůj úkol. Děkuji za zpětnou vazbu
musím říct, že sis s přípravou hodiny hodně pohrála. Takové hodiny musí bavit snad všechny žáky. Moc se mi líbilo, že sis do hodiny zařadila psychomotorický cíl, který byl naplněn v druhé hodině v praktické části, kdy jste provedli společné čištění zubů. Aktivita přiřazování nevhodných a vhodných potravin pro naše zoubky je také velmi povedená. Děti díky vizuálnosti si určitě lépe zapamatují nevhodné potraviny a snad se jim budou více vyhýbat :)
celá Tvá příprava se mně líbila! Rozhodně by žáky motivovalo již to, že by jsi je přivítala jako víla Zuběnka. Také se mi líbilo to, že jsi zakomponovala do první hodiny pohybové cvičení - píseň o zubech s gesty.
Všechny aktivity jsi měla dostatečně popsané a pestré. Měla jsi tam napsanou i názornou aktivitu - čištění si s žáky zuby a na zopakování a upevnění tématu a učiva jsi využila Český jazyk, kdy by žáci vyplňovali a kontrolovali si vše, co se již naučili.
Krásně se to četlo ! :)
moc se mi líbil tvůj projektový den. Zážitkové učení má pro děti jistě velký přínos a díky prožitkům si lépe zapamatují nové pozntky. Oceňuji, že jsi myslela i na děti "rychlíky" a vytvořila jsi aktivitu i pro ně. Podle tvého návrhu bych mohla bez problémů vést hodinu. Katka
Milá Olgo,
děkuji za zveřejněný úkol se zaměřením na cíle. Je vypracovaný systematicky a přehledně, cíle jsou jasně definované, realistické a adekvátní pro věkovou skupinu. Obecné a konkrétní cíle jste popsala a zařadila správným způsobem, je evidentní, že se orientujete. Aktivity a použité metody jsou v souladu s cíli. Navrhuji zamyslet se hlouběji nad ověřením toho, zda byly cíle splněny (krom listu z ČJ). Nabízí se hromadná závěrečná reflexe - ať žáci sami shrnou, co se dnes naučili, je možnost pokládat ověřovací otázky nebo rozpracovat Váš krásný nápad se zoubky (ANO) a zavřenou pusou (NE). Co v přípravě chybí, tak je specifikace konkrétní zpětné vazby pro žáka, která je formulovaná vágně. Může být jako poznámka napsaná Vámi přímo do pracovního listu ČJ, komentář k sebehodnocení nebo ústní formativní hodnocení při tvoření zubů z modelíny. Co myslíte? Je skvělé, že jste myslela i na zpětnou vazbu od dětí pro Vás.
Co se týče samotné náplně hodiny, je nabitá motivačními prvky, které děti zaujmou - zoubková víla, autentické materiály (zubní protéza), použití kartáčků. Velké plus je také praktický přínos - naučit děti správně čistit zuby. Zdařilý je také úvod - vtažení dětí do tématu, kdy povídají o svých zkušenostech. Odvedla jste skvělou a pečlivou práci, byla radost přípravu číst. Prosím, zapracujte návrh zpětné vazby. Úkol č.1 jste splnila. S pozdravem Eliška Glatzová
6/7
Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 1
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 0
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 1