Memory Cafes and DementiaFriendly Libraries: Management Considerations for Developing Inclusive Library Programs.

Memory Cafes and DementiaFriendly Libraries: Management Considerations for Developing Inclusive Library Programs.

autor Zuzana Valtonen -
Počet odpovědí: 1

CHARBONNEAU, Deborah H. a Priya RATHNAM. Memory Cafes and DementiaFriendly Libraries: Management Considerations for Developing Inclusive Library Programs. JOURNAL OF LIBRARY ADMINISTRATION [online]. 2020, 60(3), 308-315 [cit. 2023-04-01]. Dostupné z: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01930826.2020.1727282?journalCode=wjla 20

V odpovědi na Zuzana Valtonen

Re: Memory Cafes and DementiaFriendly Libraries: Management Considerations for Developing Inclusive Library Programs.

autor Lucie Dorážková -
Shrnutí článku mi přišlo velmi přehledné a jsem ráda, že jsem si ho mohla přečíst. O Memory Cafee jsem nikdy neslyšela a jsem ráda, že jsem díky článku mohla obohatit své znalosti. Je to moc hezký koncept, který by bylo hezké více rozšířit. Článek do managementu určitě patří protože se zaměřuje právě na to, jak by tomuto projektu mohli pomoct lidé na řídících pozicích a co vše je pro něj potřeba právě na pozici managementu. Doufám, že se do podobného projektu zapojí více knihoven. Na našem území jsem o ničem podobném neslyšela. Jediné o čem vím jsou tréninky paměti pro seniory, ty ale nejsou zaměřeny konkrétně na lidi s Alzheimerovou chorobou.