The Impact of the Interim Leadership Experience on Library Middle Managers

The Impact of the Interim Leadership Experience on Library Middle Managers

autor Kateřina Štěrbová -
Počet odpovědí: 2

HOFFMAN, Ashley T. a Amy E. G. BARKER. The Impact of the Interim Leadership Experience on Library Middle Managers. Journal of library administration [online]. New York: Routledge, 2022, 62(7), 863-886 [cit. 2023-03-26]. ISSN 0193-0826. Dostupné z: doi:10.1080/01930826.2022.2117952

V odpovědi na Kateřina Štěrbová

Re: The Impact of the Interim Leadership Experience on Library Middle Managers

autor Klaudia Kudličková -
Zaujímavý výskum. Možnosť skúšky na pozícii dočasného vedúceho pracovníka by mohla byť veľmi obohacujúca skúsenosť (nie len v oblasti managmentu knižníc). Prekvapili ma vo výsledkoch pomerne vysoké percentá v súvislosti s negatívnymi dopadmi po "prežitej skúsenosti", avšak myslím si, že je to iba odraz toho, že na vedúcej pozícii skutočne nemôže byť každý (iba motivácia asi nestačí). Zhrnutie kolegyne Štěrbovej je pekne a prehľadne spracované :).
V odpovědi na Kateřina Štěrbová

Re: The Impact of the Interim Leadership Experience on Library Middle Managers

autor Veronika Borovková -
Vzhledem k tomu, že jsem se sama dostala do pozice dočasného vedoucího, vybrala jsem si také k okomentování tento článek. V podstatě jsem se uklidnila, že mé negativní pocity patří k této funkci a že v současné době je problém najít odhodlaného nového vedoucího. Rozhodně mohu potvrdit zvýšenou pracovní zátěž a velké problémy se špatným nastavením odpovědných procesů, pokud se stanete vedoucím jen proto, že nikdo jiný to nevezme. Rozhodně souhlasím, že poskytnutí školení a určení jasných rolí je správná cesta. Také by bylo přínosné, pokud by se případně dočasný vedoucí mohl bez obav a dá se říct "sebe studu" mohl obrátit na nadřazenou autoritu.
shrnutí je přehledné a zahrnuje všechny podstatné informace, včetně přehledných čísel.