NIKTA, Marina. The Role of the Librarian in a Modern Information Service. Qualitative & Quantitative Methods in Libraries. 2022, 11(2), 249-258. Dostupné také z: https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=asn&AN=158149127&lang=cs&site=ehost-live
V odpovědi na Barbora Horáková
Re: The Role of the Librarian in a Modern Information
autor Klaudia Kudličková -
Zhrnutie článku od kolegyne pekne zhŕňa hlavné zmeny, ktoré sa postupom času s vývojom technológií a služieb postupne premieňajú. Za dôležitý komentár v zhrnutí považujem to, že súčasní knihovníci musia byť prispôsobiví a otvorení novým zmenám a technológiám. V dôsledku toho, že knižnice sú miestom, kde sa prepájajú informácie, ľudia a technológie je potrebné, aby knihovníci disponovali širšími kompetenciami, pretože vedomosti, ktoré platili kedysi sú už nepostačujúce. V našej profesii by sme mali byť ochotní prijať a osvojiť si prichádzajúce zmeny a vedieť tak predávať aktuálne informácie a skúsenosti ľuďom. Myslím si, že knižnice by mali byť miestom múdrosti a preto považujem aspekt vzdelávania knihovníkov za prirodzený. :)
P.S. ospravedlňujem sa za neskoré pridanie komentáru. Bohužiaľ som svoje rozpísané pred mesiacom zabudla odoslať a myslela som, že som to urobila.