Specifika absolvování kurzu (kopie mailu rozesílaného přes SIS)

Specifika absolvování kurzu (kopie mailu rozesílaného přes SIS)

autor Zuzana Kostićová -
Počet odpovědí: 0

Milé kolegyně, milí kolegové,

za prvé, připomínám, že poslední online setkání proběhne už za čtyři dny, tedy 4. ledna 2021, v 10:15 v Teamsech. Vzdor původnímu plánu nebudeme analyzovat Šifru istra Leonarda (dohodli jsme se na tom na posledním setkání a informaci jsem dávala i do Oznámení) - namísto toho si prosím pročtěte poslední tři povinné primární texty k tématům exotizovaných kultur (Celestinská proroctví), milenialismu (Návrat velké matky) a aktivismu (Tao přírody). Přesné stránkování je jako vždy specifikováno v Moodlu.

A za druhé, vzhledem k tomu, že mi přišel do mailu dotaz ohledně deadlinu seminární práce, považuji za nutné informovat Vás ještě jednou ohledně náležitostí absolvování dvojkurzu Náboženství v postmoderní společnosti. Všechny informace o absolvování obsahuje úvodní organizační video a textové informace v Moodlu v oddělení "Úvodní hodina", deadline odevzdání práce byl pak dvakrát specifikován v Oznámení a připomenut osobně v rámci online setkání. Všechny informace tedy máte, nicméně nezaškodí je shrnujícím způsobem připomenout. Posílám tento mail záměrně přes SIS, aby informace měli opravdu všichni, jeho kopie se objeví i v Oznámení, aby byl permanentně k dispozici (takže pokud jste si nezapomněli zapnout odebírání oznámení v Moodlu, dojde Vám tento mail dvakrát; pokud přijde jen jednou, je to znamení, že jste nejspíš nesledovali dění v Moodlu a mnoho informací Vám tedy pravděpodobně utek
 lo).

Materiály k celému kurzu (všechno je v Moodlu):
- Je třeba shlédnout všechna výuková videa a oba vzdělávací filmy, plus některé další krátké materiály specifikované v jednotlivých odděleních v Moodlu, pořídit výpisky jako na běžné hodině
- Je třeba shlédnout všechna videa, která nahrazují zúčastněná pozorování (viz Moodle, oddíl "Zúčastněná pozorování"),
- je třeba nastudovat skripta,
- je třeba přečíst povinné seminářové texty a připravit se na možnost, že se otázky na ně objeví u ústní zkoušky. Na rozdíl od skript je rozhodně nemusíte šprtat do hloubky, ale povšechný přehled je nutný.

Absolvování semináře:
- je třeba odevzdat seminární práci o rozsahu minimálně 9 000 znaků na předem schválené téma. Práci odevzdávejte elektronicky na můj e-mail, a to nejpozději do 8. ledna 2021, 23:59;
- je třeba vyplnit autotest. Test v zásadě nahrazuje prezenci na semináři, která je jindy základem pro zápočet, a zároveň je pro mě zpětnou vazbou jak ohledně Vašich znalostí, tak ale především s ohledem na to, jak a jestli test vůbec funguje. Je záměrně nastaven poměrně obtížně, takže i pokud získáte malý počet bodů, nepropadejte panice, depresi ani negativnímu sebehodnocení, budete stejně připuštěni ke zkoušce. :) Je to ale především zpětná vazba pro Vás, do jakých podrobností jste se dokázali na zkoušku připravit. Test nemá žádný deadline, ale potřebuji, abyste jej vyplnili před příchodem ke zkoušce (už proto, že získání zápočtu ze semináře je podmínkou připuštění ke zkoušce). Takže jestli ho uděláte měsíc dopředu nebo ráno těsně před zkouškou je mi jedno, nicméně počítejte s tím, že test může odhalit neznalosti, které si budete potřebovat doplnit.

Absolvování přednášky:
- je třeba absolvovat ústní zkoušku. Kdyby se dramaticky změnila pandemická situace, budu buď vycházet z výkonu v testu, nebo zkoušet online a známkovat kombinací výkonu u zkoušky a autotestu. To je ale opravdu velmi nežádoucí varianta, jednoznačně preferuji osobní individuální setkání na fakultě. Takže počítejte s tím, že první týden ve zkouškovém vypíšu normálně termíny, a že se potkáme osobně. Možná je i individuální domluva, zjm. pokud jste mimopražští. Seznam otázek je na Moodlu, běžně dávám jednu "velkou" a jednu "malou" otázku, počítejte, že zkouška bude trvat zhruba hodinu.

Jakékoli dotazy pište na mail nebo řešte 4. ledna na online setkání, v krajní situaci mi lze zatelefonovat (728 532 083) nebo se domluvit na konzultaci v Teamsech nebo na Skypu. Jakékoli problémy prosím řešte do konce semestru - a to zejména s ohledem na seminárku. Zdůrazňuji, že pokud budete problémy s prací řešit až po deadlinu, nebudu Vám už moci nijak pomoci.

Děkuji zároveň těm, kteří už práci odevzdali, i těm, kteří se pravidelně aktivně účastnili online setkání. :) Přeji Vám přiměřeně divokého Silvestra (pokud je to v těchto podmínkách možné) a šťastný a úspěšný Nový rok!

Zuzana Kostićová