Co dělat, když rodiče nutí chodit dítě na kroužek?

Co dělat, když rodiče nutí chodit dítě na kroužek?

autor Karolína Palková -
Počet odpovědí: 2

Ahoj všichni,

vedu sportovní a atletický kroužek. A nejednou se mi už stalo, že rodiče přihlásili svoje dítě na kroužek a dítě se tam jenom trápilo. Většinou se jednalo o velice nesportovní dítě, které nechtělo cvičit a nebo cviky ani nedokázalo. Měla jsem i chlapečka, který byl šikovný a vše mu moc šlo, ale odmítal cvičit, hrát hry, prostě dělat cokoli. Když jsem ho donutila, aby se zapojil, nespolupracoval a ostatním dětem to jenom kazil. Sám řekl, že ho to nebaví a nic dělat nechce. Raději celou hodinu seděl na lavičce a koukal na ostatní.

Situace se nakonec vyřešila sama a to tím, že chlapeček přestoupil do starší skupiny. Ale i tak se chci zeptat, co byste v této situaci dělali vy a jak byste to řešili?

Děkuji

Karolína

V odpovědi na Karolína Palková

Re: Co dělat, když rodiče nutí chodit dítě na kroužek?

autor Anna Fišerová -
Ahoj,
já bych si primárně promluvila s rodiči, zda má cenu dítě nutit chodit na daný kroužek. Vysvětlila bych jim, jaká je situace, a navedla je možná na myšlenku jiného kroužku, který by si dítě samo vybralo. :D
V odpovědi na Karolína Palková

Re: Co dělat, když rodiče nutí chodit dítě na kroužek?

autor Helena Hejduková -
Dobré dopoledne,
bohužel se někdy stává, že rodiče přihlásí své dítě na zájmový kroužek a dítě nejeví o kroužek zájem, čemuž ze svého pohledu nerozumím. Zřejmě si někteří rodiče myslí, že kroužek kterému se oni věnovali v dětství, bude vhodný i pro jejich děti. Nebo naopak někteří rodiče neměli mnoho zájmů a chtějí to svým dětem vynahradit, ovšem bez ohledu na potřeby vlastních dětí. Kdybych se setkala s tímto problémem snažila bych se jej řešit nejdříve sama. Pokusila bych se dítě namotivovat, přijít na to, co by ho mohlo na mém kroužku bavit. Pokud by se situace nezlepšovala pak bych také kontaktovala rodiče, popsala bych jim situaci, popřípadě pomohla rodičům vybrat pro dítě vhodnější kroužek. Je potřeba mít na paměti, že zájmové kroužky mají dětem primárně přinášet radost a potěšení. Podle mě lze najít kroužek vhodný pro každé dítě, jen je potřeba pozorně hledat.