Emička

Emička

autor Kristýna Vighová -
Počet odpovědí: 1

Velice mě překvapilo, že škola situaci nedávala nikterak velkou váhu. Nejvíce šokující však pro mě byl fakt, že nikdo kromě Eminy maminky si této situace nevšiml nebo jí nechtěl řešit. Jakožto rodič jistě pozorujete změny v chování u svých dětí a i sebemenší náznak stačí k tomu, aby rodiče vhodně reagovaly. 

Škola se v této situaci zachovala velmi neprofesionálně a to, že si situaci nepřipustila nepovede ani ke zlepšení situace, školního klimatu, ale ani ke zlepšení kvality školy (reakcí v těchto situací apod.). 

Jako nejdůležitější považuji včasné rozpoznání šikany a její nahlášení příslušným zaměstnancům školy nebo naopak rodičům dětí. Škola však ani na podnět rodiče (Eminy maminky) nereagovala. Kdyby škola reagovala správně, došlo by k informování všech rodičů, (kterých se tato situace týká) a to v rámci třídních schůzek či individuálního setkání, o nastalé situaci, kde by informace sdělovala nejlépe třídní učitelka, metodik prevence či školní psycholog, který by do tohoto tématu přinesl i formu řešení a dalších postupů. 

V odpovědi na Kristýna Vighová

Re: Emička

autor Tereza Sudková -
Také mne zaujalo, že nikdo jiný do školy s tím to problémem nepřišel. Terapeutka v podcastu řekla něco jako, že rodiče možná svým dětem nevěří, když si například stěžují atd.
Chápu, že děti mají občas velice bujarou fantazii, ale nevěřit jim, když říkají něco tak závažného, však to by si snad ani nevymysleli.