Emička

Emička

autor Kateřina Bryndová -
Počet odpovědí: 1

Po poslechnutí podcastu si myslím, že škola úplně zklamala a dala najevo jasnou aroganci v nepřipuštění šikany na jejich škole. Je pravda, že tam moc informací o škole nebylo, ale padlo asi to důležité a vlastně vše, jak se k tomu škola postavila. Největší problém vidím v třídní učitelce, jelikož ona musela vidět co se ve třídě dělo a nijak nezakročila. Myslím, že pokud paní psycholožka tento konkrétní typ šikany nazvala až jako týrání dětí mezi sebou, musel si toho minimálně jeden učitel všimnout.

Velice mě také překvapilo, že si toho všimla jedna maminka z celé třídy, jelikož tím musela být poznamenaná celá třída.

Myslím, že po příchodu maminky od Emičky, která přišla s podezřením na šikanu v první třídě, měla třídní učitelka celou věc začít řešit. První věc bych upozornila vedení, rodiče a pozvala bych si je do školy, abych zjistila, zda nepociťují nějaký problém u svých dětí. Zadruhé bych pozvala školního psychologa a probrala bych s ním, jak dál postupovat, zda pozvat někoho specializovaného a zařadit terapii hrou do celé třídy nebo nějaké jiné řešení.

Je fajn, že situace se zlepšila a když jde Emička do školy do druhé třídy už nepláče a jde tam „pouze s obavami“.

V odpovědi na Kateřina Bryndová

Re: Emička

autor Kristýna Vighová -
U tohoto úkolu jsme si vedly velmi podobně, máme stejný názor a obě jsme byly stejně překvapené z nastalé situace.
Souhlasím s názorem, že vidíš největší problém ve třídní učitelce, ale také bych viděla problém v rodičích - nejspíše se svým dětem nevěnují tak jak by měli a nevšímají si změn v jejich chování.

Snad se celá situace u Emičky ještě zlepší a bude do školy chodit ráda!