Emička

Emička

autor Kristýna Budková -
Počet odpovědí: 0

Reakce školy mě opravdu šokovala. Ze strany školy nebyl ani náznak nějakého zájmu celou situaci řešit. Zkrátka to smetla ze stolu. Přijde mi to neprofesionální a nelidské.

 Celá situace nebyla  bohužel podchycena včas. Myslím, že učitel na prvním stupni tráví s dětmi ve škole dost času na to, aby mohl nějaké známky šikany třeba i rozpoznat. Jak jsme se dozvěděli, jednalo se jak o psychickou tak i fyzickou šikanu, což mohlo být i viditelné. Toto je určitě první chyba, která se stala – nepodchycení a nerozpoznání celé situace včas. Když už věděli, co se děje, od maminky Emičky,  škola měla přiznat svou chybu a začít ihned jednat. Věděli, že Emička dochází k psycholožce, a tak s paní psycholožkou mohla škola probrat následné kroky. Mohla se také uspořádat schůzka rodičů, kde by celou situaci více přiblížili a zjistili něco více.

Hodně mě zarazilo, že jediná maminka Emičky tuto situaci řešila. Neobjevil se ani jeden jiný rodič, který by měl pocit, že se něco ve třídě děje.. v první třídě není šikana moc častá, a třeba proto rodiče neměli žádné podezření. Možná, že kdyby se více rodičů připojilo k mamince Emičky, škola by jednala jinak.