Novinky 25. 11.

Novinky 25. 11.

autor Zuzana Kostićová -
Počet odpovědí: 0

Millí studenti,

k dnešnímu dni přibyly v kurzu dvě videopřednášky (seminář o alternativní medicíně a seminář o milenialismu). Zároveň jsem vytvořila rozcestník k primárním pramenům, které bude třeba shlédnout/pročíst/vyzkoušet v rámci náhrady zúčastněných pozorování. Některé jsou rozsáhlejší (přednáška Ality Zaurak má přes hodinu), jiné jsou časově méně náročné (vedená meditace má 30 minut a jak online tarot, tak prohlídka stránek Slovanského kruhu a ČPS by Vám měla zabrat slabou půlhodinu).

Počítejte prosím s tím, že se o primárních pramenech budeme bavit u zkoušky. Neznamená to samozřejmě, že si z nich máte dělat výpisky a pak se je učit nazpaměť. Nicméně znamená to, že si budu ověřovat, jestli jste se s daným pramenem seznámili a tam, kde je to relevantní, i to, jak jste s ním pracovali.

Závěrem bych Vás ráda pozvala na třetí online setkání - předběžně jej plánuji na 14. prosince, jako vždy v 10:15. Náplň kurzu bude  a) organizační, tzn. bude možnost klást otázky, řešit problémy apod., a b) znalostní - projdeme si dalších několik primárních textů. Tentokrát půjde o Learyho, Robertsovou a Hayovou, tedy témata vztahující se k seminářům o psychedelii/šamanismu, channelingu a alternativní medicíně. Zbývající texty (tedy Redfield k exotizovaným kulturám a Pageová k milenialismu) bychom nechali být - mohu se na ně nicméně ptát u zkoušky, takže si je i tak prosím neopomeňte přečíst.

Srdečně zdraví

Zuzana Kostićová