Chyby a noční můry

Chyby a noční můry

autor Nikola Povolná -
Počet odpovědí: 1

Dělám chyby opravdu často, ale zatím jsem se neshledala s tím, že by to někomu vadilo. Většinou jsou lidé plni pochopení a tak mi chyba nepřijde jako něco hrozného. Vím, že chybování je lidské a snažím se tím řídit (i když, jsem si na to už spíš zvykla :D). 
Čísla, rychlý projev a terminologie - to jsou mé noční můry. Také jsou to situace, kde nejvíce chybuji. 

Zážitek, který je pro mě noční můrou, jsem neměla a nevěděla jsem, co sem napíšu. Mohla bych ale vyjádřit své pocity, když jsem měla tlumočit Kačku na naší online hodině. Už když jsem viděla stylistická cvičení a představa, že budu tlumočit bez přípravy mě tedy značně vyvedla z míry :D Když jsem v druhé větě pochopila o jaký text jde, došlo mi, že to nemám šanci přetlumočit tak, jak bych chtěla a celá jsem se rozklepala. Pak už jsem to jen nechtěla vzdát tak jsem sem tam řekla slova, která jsem pochytila, ale musím říct, že mě to opravdu mrzelo. Nejhorší bylo to, že jsem projevu i obsahu rozuměla, jen jsem nedokázala text překládat do mluvy.
Jsem ale opravdu vděčná za vaše pochopení, všechny jste mě podržely a podpořily. Děkuji :) 

Určitě mám co zlepšovat a na čem pracovat ..

V odpovědi na Nikola Povolná

Re: Chyby a noční můry

autor Radka Stará -
Milá Nikolo, díky za otevřenost. Jsem hrozně ráda, že neberete své chyby moc vážně. To je základ. Samozřejmě je nutné se z chyb poučit a nebrat je jako nutné zlo, které nikdy nepřejde. Ale jako všechno - jde to jen po malých krůčkách. Je dobré se vždy na určitý kratší úsek času zaměřit na nějakou svou konkrétní slabost, třeba na ta čísla, a pak sledovat hlavně to a snažit se postupně pilovat ty dovednosti jasnými kroky.
K tomu cvičení na online hodině: byla jste statečná a neutekla jste od monitoru :-) pro začátek stačí tohle a zažít si ten pocit stresu v bezpečném prostředí. Snad vás to nebude blokovat, ale věřím, že ne.
Zdravím, RS