Zdravím všechny, ráda bych se podělila o svůj problém, který jsem řešila před nouzovým stavem a určitě budu řešit i po jeho ukončení.
Volnočasově učím děti hrát na hudební nástroje a mám mezi žáky dvě holky, které se znají. Jednou za měsíc mají hodinu dohromady, protože je to hrozně baví a je to také perfektní zpestření. Jedna z holek ale při společné hodině úplně mění své chování a absolutně nerespektuje ani mě ani svou "spoluhráčku". Je strašně výbušná, mluví nahlas, křičí, kdykoli druhá holčička něco udělá, opičí se a předvádí, že je lepší. Okřikování ani jiné poznámky/výhružky nepomáhají. Jediné, co na ní zatím platí, je když řeknu, že se o té její nekázni budu muset pobavit s maminkou, potom se trochu zklidní, ale za chvíli jede zase znovu.
Snažím se jí ve společné hodině více zaměstnat, ale bohužel se mi to nedaří natolik, aby se chovala "normálně" - tzn. stejně jako v individuálních hodinách jen se mnou. Jakmile máme ale hodinu jen spolu, není absolutně žádný problém, je hodná, poslouchá a respektuje. Samozřejmě mě napadá hromadné hodiny zrušit, ale holky to opravdu baví a jsou pak nabité energií, takže bych to ráda vyřešila jinak.
Máte někdo zkušenost s totálně odlišným chováním dítěte v hromadné X individuální hodině? Nebo nějaké tipy, jak dítě trochu umírnit?
Díky všem.
Barča Kudláčková